Dré en Natasja Eversteijn samen met Frank Wesseling (r) (Foto: Inge Koot).
Dré en Natasja Eversteijn samen met Frank Wesseling (r) (Foto: Inge Koot).

Nieuwe eigenaren banketbakkerij Wesseling

Actueel 2.573 keer gelezen

“Alles blijft zoals het is”, benadrukken de nieuwe eigenaren van banketbakkerij Wesseling lachend. “De klanten kunnen gewoon langskomen voor de Damlaantjes. Maar ook de overheerlijke croissantjes, de populaire Amaretties en al de andere lekkernijen liggen zoals gebruikelijk in de toonbank.” De nieuwe eigenaren van banketbakkerij Wesseling, Dré en Natasja Eversteijn, staan te popelen om op 1 oktober het stokje over te nemen van huidige eigenaar, Frank Wesseling.

Frank wist dat hij binnen een jaar of 5 de zaak wel wilde verkopen. “Toen ik via een gemeenschappelijke kennis hoorde dat Dré en Natasja interesse hadden in mijn bedrijf heb ik ze uitgenodigd voor een kop koffie.” Dit informatieve gesprek resulteert uiteindelijk in een overname per 1 oktober. “Ik ben niet direct helemaal uit beeld en zal zeker op de achtergrond nog te hulp schieten als dat nodig is”, verzekert Frank. Frank gaat zich richten op zijn nieuwe uitdaging, de ‘viennoiserie’ Et Claire in Amsterdam waar alles is gemaakt van croissantdeeg. “Ik deed beide bedrijven naast elkaar maar ik vroeg mij wel af hoe lang ik dat vol zou houden. Dus eigenlijk kwam het contact met Dré en Natasja precies op tijd.” Omdat Frank weet dat Dré veel ervaring heeft als banketbakker en Natasja de bedrijfseconomische skills heeft draagt hij zijn familiebedrijf met een gerust hart aan hen over. Al sinds 1965 is banketbakkerij Wesseling een begrip in Leidschendam. De ouders van Frank zijn de grondleggers. Frank kwam hier, na zijn opleiding aan de Banketbakkersacademie in Wageningen en nadat hij wat ervaring had opgedaan bij andere banketbakkers, in 1993 werken. Na 2 jaar nam hij het bedrijf, op 26-jarige leeftijd, over. In 2014 is de zaak volledig verbouwd. De winkel heeft sindsdien een open verbinding met de bakkerij zodat klanten kunnen zien hoe de heerlijkheden gemaakt worden. Dré heeft de bakkersopleiding in Leiden gevolgd. Hij komt uit een ondernemersfamilie en wist op zijn 14de al dat hij kok wilde worden. Als bijbaantje werkte hij bij Crème De La Crème Patisserie waar zijn enthousiasme voor het banketbakkersvak werd gekweekt. Hij heeft stage gelopen bij de bekende patisserie Huize Van Wely en als patissier bij Grand Hotel Huis ter Duin waar hij Natasja, die de Hogere Hotelschool heeft afgerond, leerde kennen.
Dré en Natasja zien ernaar uit de vaste klantenkring van Wesseling Banketbakkerij te ontmoeten. Het team in de winkel en de bakkerij verandert niet. Ook de verse ambachtelijke producten blijven zoals ze zijn maar de creativiteit van Dré zal na enige tijd zeker zichtbaar gaan worden met nieuwe patisserie. “Dit zal het assortiment van banketbakkerij Wesseling nog mooier maken”, verzekert Frank. De start van hun bedrijf vieren Dré en Natasja met een leuke aanbieding, de Sacherrol. “Daarmee willen we aangeven dat vanaf dat moment de rollen zijn omgedraaid,” zeggen zij lachend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant