Kippen en tuinieren op Hazelland 10 tussen Stompwijk en Zoeterwoude (foto: pr).
Kippen en tuinieren op Hazelland 10 tussen Stompwijk en Zoeterwoude (foto: pr).

Open dag bij zelfoogsttuinderij Hazelland 10 in Geerpolder

Actueel 446 keer gelezen

Stompwijk - De nieuwe agro-ecologische zelfoogsttuinderij Hazelland 10 organiseert op zaterdag 30 maart van 10:00 tot 15:00 uur een open dag aan de Geerweg 10 tussen Stompwijk en Zoeterwoude in de Geerpolder.

Betrokken zijn bij een boerderij van de toekomst, daar wekelijks verse groenten oogsten, een kakelvers eitje rapen en leren over natuur, landbouw en voeding. Daar staat Hazelland 10 voor. Hier is seizoen 2024 begonnen met de zelfoogsttuinderij en een toom kippen. Op het land is er ook nog van alles te zien en beleven rondom de kringloop van de natuur.

Ben je nieuwsgierig? Kom dan kennismaken op de open dag. Zij laten graag zien waar zij mee bezig zijn. De polder is toegankelijk voor auto’s maar een bezoekje op de fiets wordt gewaardeerd. Je auto kan eventueel ook op het parkeerterrein voor de Geerbrug en geitenboerderij ‘t Geertje (einde Aziëweg) parkeren. Een prachtige wandeling over het Polderpad leid je vanzelf naar Hazelland 10.

Hazelland 10 inspireert mensen zich te verbinden met hun voedsel en de natuur in hun eigen omgeving. Je kan er oogstgenoot worden, wat betekent dat je met een vooruitbetaling het hele jaar groenten kan oogsten en eitjes meenemen van je eigen kip. Hierin verweven ontwikkelt Hazelland 10 een activiteitenprogramma waarin de natuur centraal staat. In 2024 zijn er 180 oogstaandelen en 60 ei-delen.

Meer informatie vind je op www.hazelland10.nl.














Noot voor de redactie De tuinderij van Hazelland 10 is georganiseerd als CSA-bedrijf (Community Supported Agriculture) ook wel gemeenschapslandbouw genoemd. CSA-bedrijven telen met respect voor de natuur en het ecologisch evenwicht, voor lokale consumenten. Door voorafbetaling van contributie eet je als oogstgenoot onbespoten, lokale producten, geef je de tuinder bestaanszekerheid en je werkt mee aan het voortbestaan van duurzame landbouw. Je deelt mee met de oogst en de mooie omgeving en bij tegenvallers, zoals een mislukte oogst van een gewas, draag je samen het risico. Tuinder Bas de Groot zorgt met een team van stagiaires en vrijwilligers voor het zaaien, planten en verzorgen van de tuinderij en de biodiversiteit. Oogstgenoten hoeven slechts te oogsten.Hazelland 10 Contactpersonen         Eline van Rijn / Coördinator 06 48403146Bas de Groot / Tuinder 06 28187795
Email         hazelland.tien@gmail.com


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant