Opvang asielkinderen op de Overgoo (archieffoto).
Opvang asielkinderen op de Overgoo (archieffoto).

Afspraken gemeente en COA over opvang asielkinderen

Actueel 679 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente en het COA hebben afspraken gemaakt over de opvang van asielkinderen op Overgoo. Deze afspraken staan in de bestuursovereenkomst. Nu deze is ondertekend kan het COA starten met het verbouwen van het pand.

Wethouder Bianca Bremer: ”Vanuit de spreidingswet moeten we opvang voor asielzoekers regelen. Met de opvang van deze kwetsbare kinderen zetten we een belangrijke stap om hieraan te voldoen. Ik ben blij dat we afspraken gemaakt hebben en dat het COA aan de slag kan zodat we de kinderen straks een veilige plek kunnen geven.”

“We zijn vanuit het COA content met de constructieve samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en haar partners en we kijken er naar uit om de eerste kinderen te ontvangen op deze locatie”, aldus Marleen Bakker, regiomanager Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen COA.

Inwoners en de gemeenteraad hebben aandachtspunten meegeven voor de overeenkomst. Hierin staan de afspraken die met COA gemaakt zijn over de duur van opvang, begeleiding, onderwijs, (jeugd)zorg, veiligheid en communicatie met de buurt. Ook wordt gekeken naar de aanleg van een trapveldje, de verlichting en het snoeien van bosjes in de omgeving. 

De bedoeling is dat rond de zomer de eerste asielkinderen komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant