Margareth Hop doet al ruim 30 jaar onderzoek naar de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten.
Margareth Hop doet al ruim 30 jaar onderzoek naar de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten.

Lezing deskundige over tuin voor het nieuwe klimaat

Actueel 459 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - We hebben in Nederland steeds vaker extreem weer. Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar wat zijn soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen ertegen om tijdelijk onder water te staan?

Op maandag 29 april om 20.00 uur organiseert Groei & Bloei in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 in Leidschendam een lezing over ‘De tuin voor het nieuwe klimaat’. Deze wordt gegeven door beplantingsdeskundige Margareth Hop. Zij doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten. 

Margareth is een expert op het gebied van de functionele eigenschappen van planten, waaronder klimaatbestendigheid en de waarde van cultuurplanten voor de biodiversiteit. Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn en ze leggen nog CO2 vast ook. Met de goede plantenkeus en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen. 

In deze lezing vertelt Margareth Hop met enthousiasme en voorbeelden over hoe dat eruit kan zien: een aantrekkelijke tuin die klaar is voor het nieuwe klimaat. De toegang is gratis. In de pauze is er een loterij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant