Impressie van het plan voor het in de huidige bebouwing ingepaste gebouw dat wellicht aan de Vlietweg komt te staan.
Impressie van het plan voor het in de huidige bebouwing ingepaste gebouw dat wellicht aan de Vlietweg komt te staan.

Actiegroep Vlietweg 3 stapt naar de rechter

Actueel 661 keer gelezen

Leidschendam - De Actiegroep Vlietweg 3, die strijdt tegen het bouwplan aan de Vlietweg voor een complex met 138 merendeels sociale huurwoningen voor jongeren, stapt naar de rechter.

De actiegroep is ontstemd over uitspraken die wethouder Bremer heeft gedaan in een televisie-uitzending en artikel van TV-West, waarin volgens hen onjuistheden zijn vermeld. “Het is pertinent onwaar dat de aanpassingen in samenspraak met de buurt zijn gedaan. Het gebouw wordt door het overgrote deel van de buurtbewoners nog steeds als te groot en kolossaal beschouwd, met een te hoog aantal bewoners en een ontoereikend aantal parkeerplaatsen.” Ook is er volgens de actiegroep weinig aan het plan aangepast. “Het gebouw staat nog steeds te dicht bij omringende bebouwing en de bewering dat het gebouw lager wordt, klopt ook niet helemaal. Eerst werden er 5 etages gepland en nu wordt er slechts één etage van een kwart van het gebouw afgehaald.”

Wat de omwonenden ook steekt is, dat er beweerd werd dat zij slechts bezwaar maken omdat het kan. “We hebben namelijk aanzienlijke bezwaren, waarbij diverse aspecten niet in overeenstemming zijn met beleid, regelgeving en wetten. Wij willen benadrukken dat onze bezwaren tegen de bouwplannen veel dieper liggen dan enkel het behoud van ons uitzicht. Helaas hebben wij moeten ervaren dat onze ideeën en alternatieven systematisch genegeerd en niet serieus overwogen werden.”

Wij voelen ons genoodzaakt om ons te verenigen en juridische stappen te ondernemen, niet omdat wij daar plezier in of tijd voor hebben, maar omdat het noodzakelijk is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant