Succesvol eerste jaar Burgernet

Actueel 55 keer gelezen

Voorburg - Met de inzet van Burgernet leveren de gemeente, burgers en politie gezamenlijk een actieve bijdrage aan de veiligheid in de woon- en werkomgeving.

Door hun deelname aan Burgernet raken burgers betrokken bij politieprocessen zoals opsporen en noodhulp. Burgernet is als opvolger van SMS-Alert nu een jaar actief in Leidschendam-Voorburg en telt bijna 2800 deelnemers.

In dat eerste jaar zijn er ruim negentig Burgernetacties geweest, in twee gevallen hebben deelnemers cruciale informatie aangeleverd die heeft geleid tot het succesvol afsluiten van de Burgernetactie. Deelnemers aan Burgernet kunnen via een sms- of gesproken bericht een verzoek van de politie krijgen, bijvoorbeeld om uit te kijken naar een verdacht persoon of vermist kind, en naar een speciaal nummer te bellen met nadere informatie.

De berichten worden vaak wijkgericht verzonden.Hoe meer deelnemers, hoe meer positieve effecten op de veiligheid in de omgeving.Het werven van deelnemers gebeurt ook dit jaar. Zo gaan bijvoorbeeld in februari leerlingen van het Dalton college met inschrijfformulieren op pad. De politie vraagt tijdens de 'open dagen' aandacht voor Burgernet. Aanmelden is ook mogelijk via www.burgernet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant