(archieffoto)
(archieffoto)

CBS-gebouw te koop

Actueel 41 keer gelezen

Voorburg - Uit een bericht van de Vastgoedmarkt van 20 september blijkt dat het RVOB (Rijks Vastgoed- en OntwikkelingsBedrijf) het plan heeft om het CBS-gebouw in Voorburg via een openbare inschrijving van de hand te doen.

De PvdA-fractie Leidschendam-Voorburg heeft hierover schriftelijke vragen aan het College van Leidschendam-Voorburg gesteld. In de gemeentelijke structuurvisie en in diverse andere?beleidsdocumenten wordt dit pand in onze gemeente namelijk aangemerkt als een locatie voor (sociale) woningbouw. De PvdA fractie vraagt zich af in hoeverre de RVOB met de wensen van Leidschendam-Voorburg rekening zal houden.

Woordvoerder Maarten Oosschot: “Wij vrezen dat Leidschendam-Voorburg helemaal?niet is geïnformeerd over deze mogelijke verkoop. Het is dan maar de vraag of de uiteindelijke bestemming van het gebouw in overeenstemming is met onze structuurvisie. En of het dan wel past binnen het ruimtelijk kader van deze locatie."

"Stel je voor dat een koper aan deze locatie een ongewenste bestemming wil geven, wat is dan onze zeggenschap? En hoe worden wij bij de verdere plannen betrokken? Voor de buurt is het belangrijk te weten wat er op deze locatie gaat gebeuren!"

De PvdA-fractie hoopt meer informatie te krijgen en wil het zonodig in de Commissie Openbaar Gebied aan de orde stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant