Directeur Jan van der Werf stapt eveneens op als het bestuur niet aftreedt (archieffoto Ap de Heus).
Directeur Jan van der Werf stapt eveneens op als het bestuur niet aftreedt (archieffoto Ap de Heus).

Vertrouwen opgezegd in bestuur WOeJ

Actueel 430 keer gelezen

Voorburg - De Ondernemingsraad (OR) en de directeur van de stichting Welzijn Oud en Jong (WOeJ) in Leidschendam-Voorburg hebben het vertrouwen opgezegd in het bestuur van WOeJ. Directeur Jan van der Werf heeft aangegeven dat hij zelf opstapt als het bestuur niet aftreedt.

De OR van WOeJ vormt de vertegenwoordiging van enkele tientallen personeelsleden en circa 700 vrijwilligers. Zij voelt zich niet serieus genomen door het bestuur doordat zij reeds enkele keren is genegeerd en bovendien zou het bestuur niet transparant zijn in haar communicatie.

Diverse afspraken met de OR werden niet nagekomen. Daarnaast heeft de OR al eerder zorgelijke signalen ontvangen over het instructief functioneren van het bestuur. "Deze verlammende interventies verzwakken de kwaliteit en productiviteit van ons functioneren en zijn uitgelegd in een brief hetgeen resulteerde in het opzeggen van het vertrouwen door de OR in een aantal bestuursleden op 9 september", aldus de OR.

De manier van besturen en communiceren van het bestuur ziet de OR als een grote bedreiging van de groei van WOeJ en het welbevinden van haar medewerkers. Dat de voorzitter van het bestuur (die als enige wat tegengas gaf aan de rest van het bestuur) ook nog eens door zijn collega's werd weggestemd als voorzitter en bestuurslid, was de druppel die de emmer deed overlopen.

"Ze hebben geen enkele aansluiting bij de organisatie. Voor zo een bestuur is in de organisatie geen draagvlak en de OR ziet zich daarom genoodzaakt het vertrouwen in het hele bestuur bij deze en onvoorwaardelijk op te zeggen", aldus de OR.

De OR heeft steun gevraagd aan wethouder Floor Kist om eveneens het vertrouwen in het bestuur van WOeJ op te zeggen.

Acties
Treedt het bestuur niet af vóór dinsdagavond (8 december) 23.59 uur, dan gaat het personeel vanaf woensdag 9 december actievoeren om de ernst van de situatie te onderstrepen. Reguliere werkzaamheden zullen hierdoor worden opgeschort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant