Afbeelding

Bewoners Leidschenveen krijgen er minicontainer bij

Actueel 105 keer gelezen

Leidschenveen - Huishoudens in Leidschenveen, ten noorden van de Veenweg, krijgen tussen 5 en 17 september een container voor plastic, blikjes en drinkverpakkingen.

Er is hiermee een proef gedaan in De Velden (ook in Leidschenveen) en daaruit blijkt dat de bewoners op deze manier 13 keer meer plastic inzamelden dan in de rest van Den Haag. Daarom past de gemeente dit systeem nu toe in een groter gebied. De nieuwe container wordt in de week van 5 of 12 september bezorgd. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven: de container wordt bij u voor de deur neergezet. Er zit een sticker op met uw adres. De container is grijs en heeft een oranje deksel. Door het scheiden van plastic, blikjes en drankpakken heeft u minder restafval. Daarom is het niet meer nodig om het restafval elke week op te halen zoals tot nu toe gebeurde.

Andere ophaaldagen
Als de nieuwe container is bezorgd, wordt het restafval en het gft opgehaald in de even weken. De bak voor plastic, blikjes en drankpakken wordt in de oneven weken geleegd. De eerste ophaaldagen zijn dinsdag 27 september (plastic, blik en drankpakken), dinsdag 4 oktober: 1e ophaaldag (restafval en gft even week) en dinsdag 11 oktober (plastic, blik en drankpakken). De papiercontainer wordt net als nu 1 keer in de 4 weken geleegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant