Linda gaat bij een nieuwe klant altijd eerst op bezoek om kennis te maken en te inventariseren waar behoefte aan is (foto: Inge Koot).
Linda gaat bij een nieuwe klant altijd eerst op bezoek om kennis te maken en te inventariseren waar behoefte aan is (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER IN BEELD

'ZorgMies maakt het leven leuker' 

Actueel 1.779 keer gelezen

Regio - Met name ouderen die graag langer thuis willen blijven wonen krijgen vaak te maken met eenzaamheid. Een ZorgMies is het antwoord op deze eenzaamheid. Maar daarnaast ontlast een Zorgmies de mantelzorger die de zorg voor de partner, ouder, vriend of vriendin niet meer aan kan. "Wij doen alles wat bijvoorbeeld een kind voor zijn vader of moeder zou doen," vertelt Linda Brom van ZorgMies, regio Delft, Leidschendam-Voorburg en omstreken. 

Linda kwam twee jaar geleden terug uit Amerika. "Ik had op dat moment geen financiële verantwoordelijkheden en ik wist dat ik niet terug wilde naar mijn oude vakgebied. Mijn hart ligt bij de zorg maar ik heb geen zorgachtergrond. Hoe kan ik dan toch in deze sector gaan werken zonder eerst een vierjarige opleiding te gaan doen?" Deze vraag werd snel beantwoord toen zij via Internet informatie vond over ZorgMies. "Dit is precies wat ik zoek."

In juni 2016 is Linda van start gegaan. Inmiddels heeft zij 17 ZorgMiesen die minimaal twee uur per week ingezet worden bij ouderen. "Zij werken vanuit hun hart en geven de oudere aandacht, helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten in en om het huis zoals boodschappen doen, koken, klusjes in en rond het huis. Het kan van alles zijn als het maar geen zorgvraag is waar gediplomeerde zorg voor noodzakelijk is. "  

Linda voelt zich als een vis in het water bij deze Franchiseorganisatie. Zij is begaan met elke klant. Bij een nieuwe klant gaat zij altijd eerst op bezoek om kennis te maken en te inventariseren waar behoefte aan is. Vervolgens zoekt zij daar een ZorgMies bij. Zij werkt samen met andere thuiszorgorganisaties maar ook met mantelzorgconsulenten. "Zij signaleren de leegtes waar ouderen mee te maken krijgen maar zien ook de druk waar mantelzorgers tegenaan lopen. Voorkomen moet worden dat zij het niet meer aan kunnen. Wij kunnen veel taken overnemen van mantelzorgers." Deze organisaties verwijzen in dit soort gevallen de zorgvrager door naar ZorgMies. "De thuiszorgorganisaties hebben geen tijd om deze aandacht te geven aan de cliënt. Een tekort aan aandacht daar is het waar het meestal om draait bij eenzame ouderen."

Vanuit de overheid wordt het langer thuis blijven wonen gestimuleerd. Ouderen komen niet zomaar in aanmerking voor een verzorgingshuis. Maar vaak willen zij ook niet naar een verzorgingshuis. De hulp die ZorgMies kan bieden wordt steeds belangrijker. Maar niet alleen ouderen kunnen de hulp inroepen van ZorgMies. "Wij hebben ook geholpen bij een jong gezin waar de moeder ernstig ziek was. Of een alleenstaande die een zware operatie heeft moeten ondergaan. Wij kunnen huishoudelijk werk overnemen of bijvoorbeeld begeleiden bij het bezoek aan een arts of therapeut." 

Met haar organisatie ZorgMies heeft Linda haar hart gevolgd. "De eenzaamheid onder ouderen raakt mij erg. Aandacht is dan zo belangrijk. Leuke dingen doen en ervoor zorgen dat het gezellig is, daar gaat het om. Wij proberen het leven leuker te maken voor de ouderen." De kosten voor een ZorgMies zijn gebaseerd op het aantal gewerkte uren. Hiervoor geldt een all-in tarief van € 24,- per uur, waarbij er minimaal twee uur per keer afgenomen dient te worden. Meer informatie over de tarieven en voorwaarden is te vinden op www.zorgmies.nl. Bel oor het maken van een afspraak voor een intakegesprek of voor meer informatie met Linda: 015 - 781 0560, of mail naar delft@zorgmies.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant