Winnaar pubrieksprijs Karin Kasten van Het Betere Voetenwerk krijgt de prijs uitgereikt door Jos Zuijdwijk (foto: Michel Groen).
Winnaar pubrieksprijs Karin Kasten van Het Betere Voetenwerk krijgt de prijs uitgereikt door Jos Zuijdwijk (foto: Michel Groen).

MKB Het Krantje ondernemersprijzen uitgereikt

Actueel 601 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op de derde woensdag van januari vindt traditiegetrouw de nieuwjaarsbijeenkomst Klaar voor de Start plaats voor ondernemers uit Leidschendam-Voorburg georganiseerd door de ondernemersverenigingen MKB-LV, VOC en LBC. Dit jaar anders van opzet, met vier workshops en een informatie markt met als thema 'Groei in Ondernemerschap'. Gezien de positieve reacties zeker voor herhaling vatbaar. En toen moest het plenaire programma nog beginnen.

Voorafgaand aan het energieke optreden van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk werden er nog verschillende prijzen uitgereikt. Bedrijfsverzamelgebouw Conceptors mag een jaar lang genieten van de titel 'Ondernemer van het jaar'. Door de voorzitter van de vakjury, Jos Zuijdwijk, kregen Xander Gregorowitsch en Fieke Meindertsma de wisselbokaal overhandigd. "We zien als MKB het type ondernemer binnen de gemeente veranderen. Veel kleinschalig ondernemerschap in allerlei sectoren", Is de toelichting van MKB voorzitter Benedikte Zijlstra. "We vinden het belangrijk dat er ruimte voor is. Dit zien we gelukkig terug in plannen van de gemeente, maar is alleen mogelijk met 'nieuwe' initiatieven vanuit ondernemers zelf. Vandaar dat we dit jaar een onderneming die zich op dit gebied onderscheidt hebben gekozen als winnaar van de MKB Het Krantje Ondernemer van het Jaar. Met hun inzet voor het ontwikkelen van kleine bedrijfsruimten binnen de gemeente en het enthousiasme om ondernemers bij elkaar te brengen, dragen zij actief bij aan het stimuleren van ondernemerschap binnen onze gemeente." De publieksprijs ging dit jaar naar Karin Kasten van Het Betere Voetenwerk. Zij behaalde de meeste stemmen via de website van Het Krantje.

Ook op bestuurlijk niveau waren er prijzen te verdelen. Kim van Loon als accountmanager bedrijven en Jacq. Cornelissen als centrummanager hebben het afgelopen jaar veel betekend voor ondernemend Leidschendam-Voorburg. Zij werden bekroond met de titel bestuurders van het jaar. De aanmoedigingsprijs ging naar Chantal van Haasteren en Joke Geerlings voor hun inspanningen voor het inkoopbeleid van de gemeente.

Na dit officiële moment nam Richard van Hooijdonk de aanwezigen op humoristische wijze mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Nieuwe technologie zal impact hebben op alles wat we doen. Genoeg stof om tijdens het netwerkmoment, met een door Van Leeuwen Catering verzorgd hapje en een drankje, na te praten. Daarnaast veel enthousiaste reacties over de seminars. De seminar over het nieuwe inkoopbeleid van de gemeente en mogelijkheden die hierdoor zijn ontstaan voor (kleine) lokale ondernemers werd druk bezocht. Maar ook de andere seminars vielen in de smaak.

Door de voorzitter van de vakjury, Jos Zuijdwijk, kregen Xander Gregorowitsch en Fieke Meindertsma de wisselbokaal overhandigd (foto: Michel Groen).

Uit de krant