Losliggende tegels aan de Mgr. Van Steelaan in Voorburg (foto: Ap de Heus).
Losliggende tegels aan de Mgr. Van Steelaan in Voorburg (foto: Ap de Heus).

Losliggende tegels door droogte; veel valpartijen

Actueel 554 keer gelezen

Voorburg - Door de aanhoudende droogte en tropische temperaturen komen er veel tegels los te liggen in de voet- en fietspaden in de gemeente.

Zo kwam vorige week een man met zijn scooter ten val door een losliggende tegel op de Mgr. Van Steelaan, nabij de Wilgendreef, te Voorburg. Hij maakte een flinke schuiver op het fietspad en kwam gedeeltelijk tegen een boom aan, Hij had veel lichte verwondingen aan zijn lichaam, zijn kleding was kapot en de brommer beschadigd.

Medewerkers van de gemeente hebben onmiddellijk actie ondernomen en de tegel weer teruggelegd. Een van de stratenmakers meldde dat, als het zo droog blijft, de tegel over een paar weken mogelijk weer los komt te liggen. Door het droge weer gaan boomwortels langs de paden op zoek naar vocht. En dat doen ze veelal onder de bestrating. Tegels komen dan losser te liggen, waardoor ze gevoeliger zijn voor verkeersbewegingen. Op veel voet- en fietspaden in de gemeente is er sprake van losliggende tegels. Het aantal meldingen bij de gemeente stijgt dan ook momenteel. Een team van 4 man van de gemeente is continu bezig om de fietspaden te maken. Er is vrij weinig aan te doen, behalve de paden goed in de gaten te houden en direct actie te ondernemen in het geval van losliggende bestrating.

Ook de politie waarschuwt op haar facebookpagina inmiddels voor het gevaar van losliggende tegels op voet- en fietspaden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant