Afbeelding

Situatie in parkeergarage Oude Haven onhoudbaar door overlast

Actueel 1.407 keer gelezen

Voorburg - Rondhangende jongeren die afval, lachgaspatronen, ballonnetjes en drugsresten of -verpakkingen achterlaten, ingeslagen autoruiten, bekraste en anderszins beschadigde auto's, hakenkruizen op muren en plafond; het wordt van kwaad tot erger in de parkeergarage aan De Oude Haven in Voorburg.

Sommige omwonenden doen geen oog dicht door het lawaai, maar ook doordat zij bezorgd zijn wat er nu weer allemaal wordt uitgespookt in de garage. Daarnaast zijn zij bang voor brand bij de (vernielde) open stukken plafond bij luchtkokers.

Ook diefstal van auto-onderdelen – spiegels, airbags, of zelfs complete wielen – is voorgekomen. Bewoners van de bovengelegen woningen en omwonenden die hun auto er willen parkeren zien daar inmiddels liever maar vanaf. Liever iets verder lopen dan schade aan je heilige koe.

Het is ook niet iets van de laatste tijd. Al jaren wordt er geklaagd over de vernielingen in de parkeergarage. Een oplossing lijkt om de garage afsluitbaar te maken en/of surveillancecamera's neer te hangen. Maar dat gaat natuurlijk wel een paar centen kosten. De situatie lijkt in ieder geval onhoudbaar. 
De bewoners van de Oude Haven hopen op maatregelen, reparatie van vernielde zaken en verwijdering van graffiti (DJ).

Vernielingen en hakenkruizen (inmiddels verwijderd) in de parkeergarage.
Restanten getuigen van duistere activiteiten in de parkeergarage (foto's: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant