Op de Prins Bernhardlaan stond afgelopen nacht een haspelwagen in de brand (Foto: Regio 15)
Op de Prins Bernhardlaan stond afgelopen nacht een haspelwagen in de brand (Foto: Regio 15)

Toch weer brandstichting, wel twee aanhoudingen

Actueel 752 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen nacht heeft er op Prins Bernhardlaan een haspelwagen in de brand gestaan. De oorzaak is brandstichting.

Voorburg blijft het toneel van harde knallen, vernielingen en voertuigbranden. Nu weer een haspelwagen, die geparkeerd stond langs de Prins Bernhardlaan. Omstreeks drie uur werd er melding gemaakt van de brand. De tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg is ter plaatse gegaan waarna brandweerlieden de brand geblust hebben. De politie doet onderzoek naar de brand om te proberen de dader(s) te achterhalen en heeft de haspelwagen daarom meegenomen voor verder onderzoek.

UPDATE: Agenten die ter plaatse waren zagen tijdens de brand een personenauto wegrijden. Zij hielden de auto staande op de Prinses Irenelaan. In de auto zaten twee 16-jarige jongens uit Voorburg. Omdat de bestuurder aangaf geen rijbewijs te hebben en beide inzittenden zich niet konden legitimeren, zijn zij aangehouden. Onderzocht wordt of zij betrokken waren bij de brand.

Agenten kregen maandagochtend 25 februari rond 05:45 uur tevens een melding dat er enkele brievenbussen waren opgeblazen in een portiek aan de Prinses Beatrixlaan. Omwonenden verklaarden dat zij rond 00:30 uur een knal hoorden. De recherche stelt een onderzoek in.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van de brand in de aanhangwagen, of de vernieling van de brievenbussen, of op een andere manier over informatie beschikken over deze incidenten. Hebt u iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Prins Bernhardlaan of de Prinses Beatrixlaan? Of bent u in bezit van camerabeelden van deze omgeving waarop mogelijk verdachten staan? Neem dan contact op met ons via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant