De gift van de Tafelronde 103 Voorburg werd met enthousiasme en verheuging in ontvangst genomen door kinderarts Frederique Hofstede (foto: pr).
De gift van de Tafelronde 103 Voorburg werd met enthousiasme en verheuging in ontvangst genomen door kinderarts Frederique Hofstede (foto: pr).

Tafelronde 103 doneert €10.000 aan Juliana Kinderziekenhuis

Actueel 197 keer gelezen

Voorburg - De opbrengst van een zeer geslaagde wijnactie van Tafelronde 103 Voorburg is overhandigd aan het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag.

Daar werd deze gift met enthousiasme en verheuging in ontvangst genomen door kinderarts Frederique Hofstede. Ieder jaar wordt door Tafelronde 103 Voorburg, voorafgaand aan de Kerstdagen een actie opgezet om lekkere en betaalbare wijnen en champagne te verkopen voor het goede doel. De leden van de Ronde Tafel motiveren elkaar onderling voor een zo groot mogelijke afzet in hun persoonlijke- of zakelijke netwerk. De wijnen worden geselecteerd in nauw overleg met Joost van den Hurk, eveneens oud-'Tafelaar' en eigenaar van Wijnkoperij Van Dop.

Met de opbrengst wordt door het JKZ niet alleen gezorgd voor educatie technologie voor naar schoolgaande kinderen, maar ook voor speelapparatuur waarmee operaties of het aanbrengen van infusen minder onaangenaam worden voor de patiëntjes. "Prachtig dat we dit kunnen doen, er is weinig vervelenders denkbaar voor een kind en een gezin dan een verblijf in het ziekenhuis vanwege een ernstige ziekte. Om hen toch enige verlichting te kunnen bieden, is een dankbare aangelegenheid en het minste wat wij als Tafel kunnen doen", aldus een woordvoerder van de wijncommissie. Verheugd kon men melden dat de opbrengst van de wijnactie nog nooit zo hoog was geweest als deze keer.

Uit de krant