De ingang van de parkeergarage Damplein, waarin vanaf juni een blauwe zone wordt ingevoerd (foto: pr gemeente LDVB).
De ingang van de parkeergarage Damplein, waarin vanaf juni een blauwe zone wordt ingevoerd (foto: pr gemeente LDVB).

Vanaf juni blauwe zone in parkeergarage Damplein

Actueel 3.385 keer gelezen

Leidschendam - Om de parkeerdruk in Leidschendam Centrum te verlagen wordt een blauwe zone ingevoerd in de parkeergarage Damplein. Met deze maatregel worden langparkeerders uit de garage geweerd, zodat er dicht bij de winkels meer parkeerruimte ontstaat.

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 8:00 en 18:00 uur, met een maximale parkeerduur van 2 uur. Horecabezoekers hebben op deze manier vanaf 16:00 uur de mogelijkheid om te parkeren en tot 's avonds in het gebied te blijven.

De blauwe zone in de parkeergarage is de eerste stap in het verbeteren van de parkeersituatie in Leidschendam Centrum zegt wethouder Bouw: "Door de blauwe zone in de parkeergarage ontstaat meer parkeerruimte voor bewoners en mensen die hun boodschappen doen, omdat langparkeerders geweerd worden. We gaan samen met inwoners en ondernemers ook kijken naar het parkeerbeleid en het verlagen van de parkeerdruk op straat."

Bewoners die voor een ontheffing in aanmerking komen, worden geïnformeerd over het aanvragen van een ontheffing. De blauwe zone in de parkeergarage Damplein wordt in juni ingevoerd. Mogelijk wordt de ontheffingsregeling nog aangepast. Ook wordt de bewegwijzering naar de parkeergarage verbeterd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant