Meester Peter Ham gaat met pensioen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Meester Peter Ham te midden van de kinderen van groep 7 (foto: pr).
Meester Peter Ham te midden van de kinderen van groep 7 (foto: pr).

Meester Peter Ham gaat met pensioen

  •   1264 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Aan het einde van dit schooljaar neemt Peter Ham afscheid als adjunct-directeur van de RKBS Maria Bernadette in Leidschendam.

Meester Peter is door de kinderen zeer geliefd omdat hij een vrolijke en muzikale meester is die graag helpt en veel grapjes maakt. Hij kan goed tekenen en repareert de vulpennen van alle kinderen. Ook voor de teamleden is het een gemis, want Peter kan goed luisteren en heeft altijd een opbeurend woordje klaar. Alle kinderen en teamleden zwaaien hem binnenkort uit. Ze maken er op 4 juli samen met meester Peter een gezellige dag van. Twee kinderen van de school, Timo Meijer en Stephan Barbier hebben een interview met hem gehouden.

In augustus 1985 is meester Peter naar de Maria Bernadette gekomen. Daarvoor werkte hij een jaar op de Joannes XXIII en 8 jaar op de Mgr. Bekkersschool. "Ik begon ooit op de Antoniusschool in Leiden. Bij elkaar is het nu 43 jaar en op 6 september mag ik echt met pensioen."

Als hij met pensioen is gaat hij thuis wat meer doen en zijn dochters Marjolijn en Femke een beetje helpen met klussen. "Ook heb ik afgesproken, dat ik nog een beetje ga helpen op school. Er zijn altijd wel wat klusjes", aldus de meester. In de afgelopen jaren heeft Peter les gegeven in bijna alle groepen, maar het meest in groep 8. Ook aan groep 4 heeft hij vaak lesgegeven. "Mijn laatste jaar als onderwijzer was in 2007-2008 in het wissellokaal. Ik gaf toen alleen les op de donderdag. Ik viel in voor meester Theo. Daarnaast was ik ook adjunct-directeur en intern begeleider op de Maria Bernadette", vertelt Peter.

De onderwijzer heeft veel lievelingsvakken: rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis tekenen en handvaardigheid. "Het leuke is dat veel vakken samen komen in ontwerpend en ontdekkend leren. Daarbij geef je de kinderen een opdracht, je geeft aan wat wel kan en wat niet en ze gaan samen oplossingen bedenken. Daar komen prachtige werkstukken uit!", meent Peter.

"Lesgeven vond ik heel leuk", vervolgt hij. "Zo nu en dan ga ik op de gang nog wel eens bij een kind zitten om een beetje te helpen, maar ook het werken naast de groep met Marlies Klooster, Monique van Workum en Ronald Duijs, mijn laatste directeuren, heb ik altijd als heel prettig ervaren. Ik kreeg veel afwisselend werk."

Op 4 juli start de receptie van het afscheidsfeestje van Meester Peter om 16.30 uur. "Ik zou het heel erg leuk vinden als er veel oud-collega's komen en ook oud-leerlingen en zelfs hun vaders en moeders zijn welkom. Het zou wel fijn zijn, als op school een beetje duidelijk is hoeveel mensen er komen tijdens de receptie. " Als iemand langs wil komen om deze meester uit te zwaaien, laat het even weten via door een mailtje te sturen naar mtlam@marberna.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>