Cheque Lions Prinses Marianne voor Hestar | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Overhandiging van de grote cheque door de Lions Pr. Marianne aan de kinderen van Hestar onder de gerenoveerde luifel (foto: Rutger).
Overhandiging van de grote cheque door de Lions Pr. Marianne aan de kinderen van Hestar onder de gerenoveerde luifel (foto: Rutger).

Cheque Lions Prinses Marianne voor Hestar

  •   324 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Zondag ging de vlag al vroeg uit bij Hestar. Dubbel feest die dag. Niet alleen werd er voor de kinderen een grandioze Pas-de-deux middag georganiseerd, ook kwam Lionsclub Voorburg Prinses Marianne op bezoek. Voor de gezelligheid, maar ook om een cheque te overhandigen aan de jeugdmanege.

Jeugdmanege Hestar was een van de goede doelen die de Lionsclub in 2018-2019 ondersteunde. Het eerste project was een instructeur een speciale opleiding laten volgen waardoor zij kwetsbare kinderen nog beter zou kunnen helpen. Kwetsbare kinderen met een gedragsstoornis of psychische beperking, zoals autisme. Lionsclub Voorburg Prinses Marianne had het project ingediend bij Lions Quest en verdubbeling van het bedrag van € 1.000,- aangevraagd. Het kerndoel van Stichting Lions Quest is het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen. De verdubbeling werd toegekend en daardoor konden zelfs twee instructeurs de speciale opleiding volgen. Het tweede project betrof de huisvesting van de paarden. Van de grote stal hing de luifel bijna als het ware aan een zijden draadje. De hoogste tijd voor renovatie dus. Dankzij de mooie opbrengst van de Prinses Marianne Bridgedrive en de Goede Doelen Krant 2018 kon de vrouwen Lionsclub beide projecten ondersteunen.

Stralende gezichten op de manege. Want op de ook qua afmetingen grote cheque stonden twee prachtige bedragen, voor zowel de instructeursopleiding als de renovatie van de luifel. Lisanne van der Veen, bestuurslid van Hestar: "We zijn geweldig blij met deze mooie cheque. Een groot deel van de luifel is inmiddels vervangen, het ziet er echt prachtig uit."

De instructeurs Patricia en Amy hebben hun diploma al op zak. "Wij organiseren twee zondagmiddagen per maand een leuke activiteit voor de kinderen. Vandaag is dat de Pas-de-deux. Wat hadden de kinderen het serieus voorbereid en wat hebben zij hun best gedaan om mooi verkleed aan de start te verschijnen. Ik heb smurfen gezien, politieagenten, wandelende Mondriaan-schilderijen, indianen en nog veel meer. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen genieten"

"Ons belangrijkste doel is om kinderen op verantwoorde en speelse wijze leren om te gaan met paarden en pony's. Je komt een half uur voor aanvang van de les en zorgt zelf voor je eigen pony. Natuurlijk regelen wij voldoende begeleiding en waar mogelijk helpen de ouders mee. Zo leren kinderen over dierenwelzijn en omgaan met paarden en pony's. In de vakanties organiseren wij dagkampen voor kinderen. En in de zomervakantie gaan we met alle paarden en pony's naar De Albertshoeve in Drenthe voor het ponykamp. Een week lang 'lol met je knol', lekker buiten rijden en veel plezier. En de laatste week genieten onze lieve viervoeters van een weekje welverdiende vakantie."


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>