Toekomst Telraam onzeker

Gemeente 108 keer gelezen

Voorburg - Nog onduidelijk is het of het kinderdagverblijf Het Telraam in het CBS-gebouw blijft. Dit staat in een raadsbrief van het college van B&W. Met deze raadsbrief informeren B&W de commissie Maatschappelijke Activiteiten op 19 mei naar de stand van zaken op het gebied van de kinderopvang.

door Judith Poppema

Op de begane grond in het CBS-gebouw is het kinderdagverblijf Het Telraam met 81 kindplaatsen op 850 m² gehuisvest, aldus het college. Het Telraam is van kinderopvangorganisatie B4Kids. Echter het voortbestaan van het kinderdagverblijf op deze plaats is afhankelijk van de toekomst van het CBS-gebouw. De huurovereenkomst van het CBS met de Rijksgebouwendienst eindigt per 1 oktober 2008. Per die datum is volgens B&W ook de huur met Het Telraam opgezegd.

Andere huisvesting

Met de B4Kids-organisatie heeft de gemeente al diverse gesprekken gehad over de (toekomstige) huisvesting van Het Telraam. Volgens het college heeft de gemeente aangeraden om te zoeken naar een andere tijdelijke dan wel permanente huisvesting. Als het CBS-gebouw wordt herontwikkeld, moet gezocht worden naar een tijdelijke huisvesting. Als het CBS-gebouw wordt verkocht aan een projectontwikkelaar, dan zal de gemeente pleiten dat er ruimte voor een kinderopvangcentrum mogelijk blijft. Volgens B&W onderzoekt B4Kids nu de mogelijkheden. Binnenkort wordt het duidelijk of het technisch en financieel haalbaar is om het CBS-gebouw te behouden en te hergebruiken. Of het gebouw wordt gesloopt om nieuwbouw te ontwikkelen, aldus het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant