Logo hetkrantje-online.nl
COLUMN DE HYPOTHEKER

In deze tijd een huis kopen? Mission possible!

  •   keer gelezen   Column

Leidschendam - Zodra het bord in de tuin staat, is het huis al ongeveer verkocht. Dat beeld hebben veel mensen van de woningmarkt van vandaag. Huizenzoekers stromen massaal af op woningen die te koop staan. Vooral in grote steden bieden ze vaak zelfs boven de vraagprijs. Je zal maar op huizenjacht zijn. Kansloze missie. Of toch niet?

Bij De Hypotheker helpen we je graag op weg om in deze tijd toch je eerste of volgende woning te kunnen kopen. Want de mogelijkheden zijn er, zeker weten! Maar hoe vergroot je je kansen?

Laat zo veel mogelijk mensen weten dat je op zoek bent. Vrienden, familie, collega's – je weet nooit wat jouw netwerk je oplevert. Laatst hielpen we hier een jong stel aan een hypotheek; zij hadden hun woning gevonden door huis-aan-huis briefjes rond te brengen in de wijk waar ze graag wilden wonen. Niet geschoten is altijd mis!

Door een aankoopmakelaar in te schakelen, ben je eerder op de hoogte van woningen die interessant voor je kunnen zijn. En natuurlijk zoek je zelf ook online. Funda is de bekendste, maar er zijn meer (kleinere) sites die te koop staande woningen presenteren. Zoals huizenzoeker.nl of koopwoningen.nl. Wie weet staat dáár jouw droomhuis tussen.

Misschien kunnen je ouders je aan extra geld helpen om je eerste huis te kunnen kopen. Bijvoorbeeld met een eenmalige schenking die tot € 100.800 belastingvrij is. Of door borg te staan voor het bedrag dat je niet zelf kan financieren. Of door als belegging een huis voor je te kopen. Kijk ze dus nog maar eens lief aan…

Voor een verbouwing kun je extra financiering krijgen. Daarmee behoort die fraaie uitbouw, handige dakkapel, nieuwe keuken of badkamer naar jouw smaak ineens toch tot de mogelijkheden. Laat een mooi klushuis dus niet bij voorbaat schieten!

Ga met bieden niet over je grens heen. Spreek met jezelf een budget af, bereken hoeveel je maximaal kan lenen en wat je maandlasten dan zouden zijn. Denk ook aan bijkomende kosten voor de notaris, overdrachtsbelasting en inrichting van je nieuwe huis. Wil je toch overbieden, bied dan nooit meer over dan wat je aan eigen geld beschikbaar hebt.

In onze vestiging zien we dagelijks mensen die onafhankelijk advies willen over de hypotheek die het beste bij hun situatie past. Of je nu zelf veel online wil regelen of juist meer begeleiding door onze adviseur wil: het kan op jouw manier.

Huis gevonden? Kijk op www.hypotheker.nl of maak een afspraak en kom langs!


Henk Otgaar, De Hypotheker Leidschendam
 

Meer berichten