Logo hetkrantje-online.nl

Column: TOOS EN BAS

  •   keer gelezen   Columns

Marco Borsato is een aardige jongen. Marco is diepgang. Bombastisch, hoogdravend. Marco is niet van "Kleine kokette Katinka, kijk nu eens eventjes om, stiekempjes over je schouder. Je ma ziet het toch niet, dus kom".

Marco`s teksten zijn kunstmatig opgeschroefd, pompeus. Bloemrijk en gedragen. Met "Kom van dat dak af, waarschuw niet meer! Kom van dat dak af, dit is de laatste keer!" Daar heeft Marco niet zo veel mee.

Marco heeft het over "Binnen in de droom, die ik met je wil beginnen!" en "Ik kan me pas geven aan de liefde voor een vrouw en aan jou als m`n hoofd mijn hart vertrouwt!" Daar heeft Peter Koelewijn wat minder mee.

Marco speelt met zijn opgetuigde teksten niet meer de eerste viool. Het pathetisch stokje moet hij overgeven aan zware concurrentie. Marco is kansloos. De opponenten? Tooske en Bastiaan.

Tooske en Bastiaan hebben ook onkosten. Dus zijn ze nu bij de EO, EO light. Het koppel wordt op pad gestuurd om huwelijken te redden. Nooit voor geleerd. Voor Tooske geen punt: "We zijn al jaren zelf een stel!"

Dat verklaart alles. (..) Tooske en Bastiaan meldden zich bij een imbeciel duo. Daar is van alles mis.

Mocht GTST opdrogen, dan is het huwelijk van Kim ("stinkpoten van het bed") en Wijnand ("ik haat knuffelen") goed voor jaren emo-bagger.

Ruzies, vreemd gaan, een kind van een ander. Kim en Wijnand zijn trouw tot de kapstok. De voordeur halen ze niet. Schlemielig stel, dat zich aanbiedt als kijkmunitie.

Bastiaan wast zijn handen snel in onschuld. Over duo`s met het IQ van een pakje aanmaaksoep, weet hij: "Ze gaven zich vrijwillig op!"

BN'ers voor al uw problemen. Zelfs bij de EO. Geen BN'ers, geen goede kijkcijfers. Lieg ik? Nee, want het argument van Tooske, dat ze al jaren een stel zijn, snijdt geen splinter hout. Ik ben (b.v.) al 40 jaren getrouwd en mij vragen ze niet. Veertig is toch echt vier keer zoveel ervaring als bij dit A-team, monteurs in huwelijksheibel.

Ze zijn wel extreem goed in hun zendingswerk. Bastiaan raadt Wijnand aan om ontbijtjes op bed te brengen. Om vervolgens het huwelijk definitief te redden met: "Tooske houdt van opgeruimd. Dus ruim ik mijn kleren op!"

Tooske gooit een reddingsboei uit naar Kim. Ze praten over problemen. Niet zo maar. Het therapeutische gesprek heeft een hoog professioneel gehalte. Het gesprek van vrouwen onderling vindt plaats onder het vouwen van de was. Die zit!

De uitsmijter. Daar ga je, Marco! Met al je mooie teksten. Toos noemde Bas wel eens een oliebol en Bas, op zijn beurt, zei wel eens pannenkoek tegen Toosje.

Bovendien weet Bas nog wat hij dacht toen hij Toos zag: "Jij bent een klein vogeltje. Ik ga jou beschermen!" Dag, Marco!

Vergeet ik toch bijna een geinig weetje!

Zit u? Echt? Gaan we. Bastiaan is eerder gescheiden en het eerste huwelijk van Tooske strandde.

Na een half jaar!

Meer berichten