Trotse directie Aschwin Vermeulen en Richard Van Dreumel.
Trotse directie Aschwin Vermeulen en Richard Van Dreumel.

Dreumel bestaat 35 Jaar; de hoofdrol is voor het milieu

Commerciele berichten 942 keer gelezen

Regio - Kunststof kozijnen werden in de jaren ’80 van de vorige eeuw in Nederland geïntroduceerd door Duitse fabrikanten die hun afzetgebied wilden uitbreiden. Dreumel uit Den Haag was een van de eerste bedrijven in Nederland die kansen zag in het aanbieden en monteren van kunststof kozijnen.

“Duitsland kende wel een andere architectuur”, vertelt Richard van Dreumel. “Daar draaiden de kozijnen bijvoorbeeld naar binnen in plaats van naar buiten. En ook de standaardmaat was anders. In de negentiger jaren verschenen daarom al snel Nederlandse fabrikanten op het toneel. Die hadden goed in de gaten wat er in Nederland gevraagd werd. En nadat de welstandscommissies ook overtuigd waren van de uitstraling en de esthetische mogelijkheden van kunststof kozijnen, was de opmars niet meer te stuiten.” 

Het verschil tussen kozijnen van kunststof en ander materiaal is tegenwoordig nauwelijks met het blote oog te zien. “In techniek en duurzaamheid zit wel veel beweging”, weet Richard. “Denk alleen maar aan de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen. En duurzaamheid? Maar liefst 75 procent van de oude kunststof kozijnen kan worden gerecycled. We willen naar 100 procent. De hoofdrol is nu voor het milieu. Daar doen we graag aan mee.” 

Dreumel is gevestigd aan de Rhone 34 in Den Haag (Forepark), tel. 070 386 4484, www.dreumel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant