Logo hetkrantje-online.nl
THEATER

Veronique Sodano in Het Veur Theater

  •   keer gelezen   Cultuur

Leidschendam - Veronique Sodano moet je gezien en gehoord hebben. Energiek, meeslepend en overweldigend. Groots en intiem tegelijk. Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft veel energie. 

Samen met haar man David Lucas (saxofonist en componist) maakt ze muziek die een brug slaat tussen jazz, pop, samba en rock met soms verhalende, dan weer poëtische teksten in het Nederlands. Omringd door de beste muzikanten maakt Veronique Sodano muziek die zich moeilijk in een hokje laat plaatsten; één kwalificatie is in ieder geval op zijn plek: goede muziek! Maar om dan toch een idee te geven: van pop tot jazz tot luisterliedjes.

Weet je wel hoe moeilijk het is om te fietsen in een bontjas met Prada hakjes? Dit is de dagelijkse realiteit voor de half Italiaanse Veronique Sodano, geboren in Rome en opgegroeid in het ‘altijd bruisende’ Rijswijk.

Veronique Sodano is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op Jazz-zang. Ze stort zich moedig op de Nederlandse taal om haar te buigen, op te rekken, ritmischer en energieker te krijgen. Als ze zingt is dat altijd met de intentie zich volledig over te geven en de intimiteit met het publiek op te zoeken.

Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten. Zij weet als frontvrouw, door haar ontwapenende persoonlijkheid en achtergrond als cabaretière, op een verfrissende manier het publiek te betrekken en mee te nemen in de muziek. Na een concert van Veronique featuring de Band heb je hernieuwde levenslust.

Veronique Sodano & Band zijn zondag 11 oktober om 14:30 uur te zien Het Veur Theater. Kaarten vanaf €17,50 bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Meer berichten