Afbeelding
THEATER

Film Charlotte met lezing vooraf in Ludens

Cultuur 95 keer gelezen

Voorburg - Anne Marie  Boorsma  geeft woensdag 4 mei  een lezing over de film  Charlotte  20222 met aansluitend de vertoning van deze film. Aanvangstijd: 14.00 uur; toegangsprijs: € 5. De film draait om 15.00 uur; toegangsprijs: 9 euro.,

Charlotte is een drama van Frans  Weisz. Met o.a. Birgitt Doll, Derek Jacobi, Elisabeth  Trissenaar, Max Croiset en Brigitte  Horney.

Het scenario van Judith Herzberg en  Weisz heeft enkele zwakke plekken, maar voor het overige is dit een film met klassieke allures. De internationale bezetting doet het voortreffelijk, met name  Doll  als Charlotte Salomon die in 1939 uit Berlijn vlucht, maar vier jaar later in Auschwitz omkomt. Nauw aansluitend op de sfeer van de gouaches en tekeningen die de echte Salomon omstreeks 1940 in Frankrijk maakte, is deze film een verdieping van de persoonlijke stijl van Weisz. Regie: Frans  Weisz, cast: Birgitt  Doll, Derek Jacobi, Elisabeth  Trissenaar, Max Croiset, Brigitte  Horney, Peter Capell, Maria  Machado, Shireen  Strooker, Peter Faber, Yoka Berretty,.Buddy Elias, Birgit  Doll, scenario: Judith Herzberg, Frans  Weisz, productie: Ferenc  Kalman  Gall, camera: Jerzy  Lipman, muziek: Egisto  Machi, geluid: Olaf Griepenkerl en montage: Clarissa  Ambach.

Omdat Theater Ludens  de filmvertoningen een extra impuls wilde geven, werd Anne Marie  Boorsma gevraagd om voorafgaande aan een film een lezing/introductie te houden. Veel bezoekers stellen dit op prijs. Het was dan voor zowel  Anne Marie  als voor Theater  Ludens een logische zet om hier mee door te gaan. Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne Marie  attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn.

Uit de krant