The Old Princes of Harmony zingen zondag om 11.00 uur tijdens de carnavalsviering in de H. Laurentiuskerk te Stompwijk (foto: pr).
The Old Princes of Harmony zingen zondag om 11.00 uur tijdens de carnavalsviering in de H. Laurentiuskerk te Stompwijk (foto: pr).

Unieke carnavalsmis met oud-prinsenkoor in Stompwijk

Cultuur 627 keer gelezen

Stompwijk - Terwijl in Nederland onder de rivieren het carnaval in volle gang is, zal er zondag 11 februari in menig dorp in het zuiden op zondag een carnavalsmis gehouden worden. Zo ook in Stompwijk om 11.00 uur in de H. Laurentiuskerk, wat uniek is in de regio.

Sinds 1992 verzorgen The Old Princes in Harmony de gezongen H. mis in de H. Laurentiuskerk te Stompwijk. The Old Princes of Harmony is een koor van oud-prinsen van carnavalsvereniging De Gaanders uit Gaandrië zoals Stompwijk tijdens het carnaval genoemd wordt.

Voor de oud prinsen is dit het hoogtepunt van het carnaval aangezien ze al lang van te voren begonnen zijn met repeteren onder de bezielende leiding van dirigent Bram Soentjens. Organist Dennis de Bruijn zal het koor begeleiden. Tevens zullen zangeres Sandra Paardekooper en trompettist Stefan Turk samen met de oud prinsen een lied ten gehore brengen. Ook zal er een verrassingsmoment zijn, dat nog niet eerder is uitgevoerd zolang zij de carnavalsmis zingen. De oud-prinsen uit Gaandrië zingen niet alleen in de kerk maar tijdens de carnavalsweek in verschillende verzorgingshuizen in Leidschendam, Zoetermeer, Den Haag en Zoeterwoude. Dan brengen zij veel gezelligheid en carnavalssfeer bij de mensen die dan toch een vleugje carnaval mogen beleven. De carnavalsmis is een moment van bezinning tijdens het feestgedruis  Voorgegaan zal worden door Pastor Kortekaas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant