Afbeelding

Veel mensen kiezen er voor om hun huis snel te verkopen met zekerheid

Financieel 682 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Van oudsher is het bedrijf Sons Real Estate een bouwonderneming die gespecialiseerd is in het renoveren van verouderde woningen en het transformeren van vastgoed. Dit specialisme is ontstaan nadat veel verouderde gebouwen en woningen steeds vaker hersteld of getransformeerd moesten worden. 

Daardoor kwamen veel woningeigenaren met verouderde woningen en panden bij Sons Real Estate terecht met de vraag of zij hun huis wilde kopen. "Zo is Sons Real Estate zich gaan specialiseren in het opkopen van verouderde woningen", aldus Mike van der Meer van Sons Real Estate.

“Dit heeft enerzijds te maken met de steeds ouder wordende woningen en panden in de grootstedelijke gebieden. We zien nu ook dat gemeenten zoals Leidschendam-Voorburg steeds meer verouderde woningen heeft die een opknapbeurt kunnen gebruiken. Een woning met constructie of vochtproblemen of met nog overal enkel glas is gewoon niet meer van deze tijd."

Makelaars zijn bij de verkoop van oude woningen toch vaak huiverig en stellen allerlei clausules op zodat kopers niet achteraf met verborgen gebreken komen. Echter houden deze clausules in de meeste gevallen geen stand wanneer de oude eigenaar daadwerkelijk in de woning heeft gewoond. "Wat je tegenwoordig veel ziet is dat nieuwe bewoners steeds vaker met verborgen gebreken worden opgezadeld. Kopers komen dan vaak met duizenden euro’s aan rekeningen die verkoper dient te vergoeden bij de ontdekking van verborgen gebreken."

"Het zijn de vastgoed en renovatiespecialisten die in staat zijn om wezenlijke aanpassingen aan de oudere woningen tegen kostprijs te herstellen. En met de kennis en ervaring die wij nog steeds vanuit onze bouwonderneming hebben, nemen wij de risico’s van verborgen gebreken op ons. Zo is verkoper verzekerd van een snelle verkoop zonder het risico op problemen achteraf", aldus Mike van der Meer van vastgoedbedrijf Sons Real Estate.

Waarom kiezen veel huizenverkopers voor Sons Real Estate?

√ U bespaart duizenden euro’s aan makelaarskosten
√ Zekerheid dat de woning verkocht is. Bod zonder financieringsvoorbehoud
√ Marktconform bod op uw huis
√ Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening
√ Indien nodig binnen één week bij de notaris
√ Geen bouwkundige keuring nodig

Huis verkopen zonder voorbehoud van financiering
Sons Real Estate biedt voor mensen die hun woning verlaten een dienst die het mogelijk maakt een huis te verkopen zonder langdurig verkoopproces met bezichtigingen en foto’s op het internet. Het snel verkopen van een huis voorkomt een hoop stress en zorgen. Zo wordt het bod zonder voorbehoud van financiering afgegeven en hebben doorstromers de volledige zekerheid om naar de nieuwe woning te kunnen verhuizen.

Scheiding en erven
Sons Real Estate helpt steeds vaker partners in een scheiding of erfgenamen die een huis moeten verkopen. Mike van der Meer over de toename van recent gebouwde huizen in omliggende grootstedelijke gemeenten: “De bedrijfsprocessen bij Sons Real Estate zien wij echter ook steeds meer afgestemd worden op de nieuwere moderne bouwtypen en woningen. Na de vorige grote crisis is er niet of nauwelijks gebouwd, maar de afgelopen 5 jaar zie je juist weer veel nieuwsbouw projecten. Helaas voor vele gezinnen zitten hier ook gezinnen tussen met inmiddels gescheiden partners. Meestal wordt de nieuwe woning dan verkocht en zit men niet te wachten op een langdurig verkoopproces. Het mooie aan de woningeigenaren van nieuwbouwwoningen is dat de waarde vaak erg is toegenomen en ze het huis met goede winst kunnen verkopen. Dat is dan wel weer een positief lichtpuntje in deze situatie. Ook deze woningeigenaren zijn bij ons welkom en vanwege de toename van nieuwsbouw, spelen wij ook hier voorzichtig in op de wensen vanuit de markt.“

Naast het scheiden en verkopen van het huis, zijn er nog andere veelvoorkomende scenario’s waarin de vastgoeddiensten van Sons Real Estate ideaal uitkomst bieden is voor mensen met betalingsproblemen en ook mensen die een huis geërfd hebben. "Voor de mensen met betalingsproblemen bieden wij een oplossing om een executieverkoop door de bank te voorkomen. We zien ook dat voor deze groep mensen tijd heel belangrijk is. Want veel mensen die bijvoorbeeld hun baan zijn verloren, wachten veel te lang met verkopen. Elke maand zonder inkomsten, betekent een grotere schuld bij de bank en bovendien wordt een huis tijdens een executieverkoop 40% onder de markwaarde verkocht. Een executieverkoop moet dus ten alle tijden worden voorkomen zodat men niet met een restschuld achterblijft."

"En voor mensen met een geërfde woning is onze dienst ook ideaal. Bij het onderhandelen tussen erfgenamen is zekerheid over de waarde én de verkoopprijs erg belangrijk. Bij een directe verkoop op de reguliere huizenmarkt weet je nooit precies wat het geaccepteerde bod zal worden. Maar voor mensen die een woning hebben geërfd, is het ook gewoon fijn omdat ze de woning niet verkoopklaar hoeven te maken en bezichtigingen hoeven te organiseren. En als er meerdere erfgenamen zijn, dan heeft men het al druk genoeg met de verdeling van de nalatenschap."

Uit de krant