Logo hetkrantje-online.nl
Mondhygiënist Sofieke van der Werff (l) en tandarts Maaike Verburg (r) samen met baliemedewerkster Marianne (foto: Inge Koot).
Mondhygiënist Sofieke van der Werff (l) en tandarts Maaike Verburg (r) samen met baliemedewerkster Marianne (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Tandarts en mondhygiënist in gebouw ‘De Uni’ in Voorburg

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Tandarts Maaike Verburg en mondhygiënist Sofieke van der Werff zijn onlangs een eigen praktijk gestart in het gebouw ‘De Uni’, gelegen naast winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg. Zij zijn beiden zelfstandig, maar werken nauw samen om hun krachten te bundelen voor een optimale mondzorg.

Tandarts Maaike Verburg is sinds 2003 tandarts en heeft gedurende deze periode altijd in Voorburg en Leidschendam gepraktiseerd als zelfstandige tandarts reguliere tandheelkunde. Er zijn dus veel patiënten die haar al 18 jaar kennen en wiens nieuwe generatie kinderen ook weer tandheelkundige zorg geniet. Maaike: “Wij zijn een echte familiepraktijk. Gelukkig hebben we nu een heel mooie locatie op de begane grond, toegankelijk voor invaliden en mindervaliden, goed te bereiken met het openbare vervoer en met gratis parkeergelegenheid voor de deur”.

De praktijk is geheel nieuw opgezet met de nieuwste apparatuur. De entree in ‘de Uni’ is laagdrempelig, mede omdat er verschillende zorgdisciplines in het gebouw gevestigd zijn. De praktijk is modern, licht, open, kleinschalig en persoonlijk. Assistente Olga is voor velen sinds 8 jaar al een bekend gezicht en sinds 1,5 jaar werkt ook preventieassistente Monique in de praktijk. En aan de balie zit assistente Marianne.

Sofieke is sinds 2013 zelfstandig mondhygiënist en houdt zich voornamelijk bezig met preventieve mondzorg. “Ik vind het belangrijk dat de patiënten steeds hetzelfde gezicht zien als zij hier komen. Veel mensen gaan pas naar een mondhygiënist als zij last hebben van een slechte adem, bloedend tandvlees of pijn ervaren” legt Sofieke uit. “ Zo ver hoeft het niet te komen. Veel mondproblemen kunnen voorkomen worden door regelmatig bij een mondhygiënist langs te gaan. Iedereen kan op eigen initiatief een mondhygiënist bezoeken. Er is geen verwijzing voor nodig. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met verzorgen. Ouders nemen ook hun kinderen mee hiernaartoe. Tot de leeftijd van 18 jaar worden de kosten voor de mondzorg via de basisverzekering vergoed”.

Dat het belangrijk is om vooral preventief bezig te zijn, kan ook Maaike beamen. “Wij zien hier patiënten van alle leeftijden. Ik hou me graag bezig met kindertandheelkunde, preventie en angstbegeleiding, maar ook het restauratieve werk en het maken van kronen en protheses is iedere dag nog steeds fijn om mee bezig te zijn. Als je veel aandacht aan deze speerpunten geeft, hebben patiënten weinig problemen. Dat bleek ook toen we tijdens de coronaperiode gesloten waren. Indien patiënten pijn hadden, kon er op de telefonische spreekuren gebeld worden. Wat bleek? In de hele periode van 6 weken tijd, belden slechts 4 patiënten met pijnklachten”.

“Op 1 mei hebben wij de reguliere zorg hervat, met alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw en onze gezondheid te beschermen. Wij houden ons aan alle voorwaarden en richtlijnen vanuit de mondzorgkoepels, welke zijn goedgekeurd door het RIVM, waardoor het bezoek aan de tandarts of mondhygiënist niet meer uitgesteld hoeft te worden.”

Tandarts Verburg, Jacob van den Eyndestraat 73 (begane grond), tel. 070 – 22 100 11, website: www.tandartsverburg.nl.

Mondzorg Van der Werff, Jacob van den Eyndestraat 73 (begane grond), tel. 070 – 22 100 99, website: www.mondzorgvanderwerff.nl.

.

Meer berichten