Simone Bakker in de lichte ruimte waar de leerlingen huiswerk maken onder begeleiding (foto: Inge Koot).
Simone Bakker in de lichte ruimte waar de leerlingen huiswerk maken onder begeleiding (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Huiswerk maken in een stimulerende omgeving

Ondernemer in Beeld 1.153 keer gelezen

Voorburg - Middelbare school is een periode van groei, ontdekking en leren, maar het kan ook een tijd zijn van stress en onzekerheid. Vakken worden complexer, de hoeveelheid huiswerk stapelt zich op en de druk om goede cijfers te halen neemt toe. Dit is waar huiswerkbegeleiding bij Studiehonk, aan de Heeswijkstraat 27 in Voorburg, een rol in kan spelen. Het biedt een helpende hand om leerlingen door deze uitdagingen te loodsen en hen te voorzien van de nodige vaardigheden om te excelleren.

Studiehonk is inmiddels 8 jaar een begrip in Voorburg als het gaat om het begeleiden van middelbare scholieren bij het maken van huiswerk in een ontspannen sfeer. “Studiehonk biedt een stimulerende, en prettige werkplek aan waarin jongeren zich thuis voelen en zich goed kunnen concentreren”, zegt Simone Bakker van Studiehonk. Simone was jarenlang docente Franse taal op onder andere het St-Maartenscollege maar richt zich nu volledig op Studiehonk. “Het is zo mooi om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen”. Veel leerlingen starten in de onderbouw en maken t/m de bovenbouw en zelfs hun examenjaar gebruik van de begeleiding.

Bij Studiehonk komen leerlingen van verschillende middelbare scholen uit Voorburg en omstreken. “Ik hoor van veel leerlingen dat ze het fijn vinden om hun huiswerk in een andere omgeving te maken in plaats van de mogelijkheid van huiswerkbegeleiding op school. De interactie tussen de leerlingen van verschillende scholen is leuk om te zien.”

“Aan het begin van de middag nemen we de planning door met de leerlingen. Er wordt bekeken bij welke vakken leerlingen hulp nodig hebben. Aan het eind van de middag wordt het werk gecontroleerd en krijgen de leerlingen een overzicht van wat zij de rest van de week nog moeten doen. Voor het leren van toetsen wordt een planning gemaakt en wordt er aandacht besteed aan hoe de leerling de toets het best kan leren.”

Studiehonk biedt de mogelijkheid tot afname van het MILS leerstrategie onderzoek. Ieder kind is anders en leert op zijn of haar eigen manier. Het is belangrijk dat een leerling hier zijn eigen weg in vindt. Met de afname van het MILS leerstrategie onderzoek komt de leerling erachter hoe hij of zij het beste leert en kan dit toepassen in het schoolwerk. 

Tijdens het schooljaar zijn er meerdere evaluatiemomenten. De ouders ontvangen elke twee maanden een voortgangsverslag. Met de leerling wordt er elke maand een voortgangsgesprek gehouden met cijfer evaluatie. “Of het nu gaat om het begrijpen van complexe wiskundeopdrachten, het verbeteren van schrijfvaardigheden of het ontwikkelen van effectieve studiegewoonten, wij willen elke leerling succesvol maken op zijn of haar eigen manier.”

Simone werkt al jaren met een team van gedreven begeleiders. “Alle begeleiders hebben een achtergrond in het onderwijs of zijn studenten in verschillende studierichtingen. Hierdoor kunnen leerlingen bij elk vak geholpen worden. Doordat veel begeleiders hier tijdens hun studietijd werken wordt er een band opgebouwd. De interactie tussen de leerling en de begeleider is mooi om te zien.” Daarnaast is het mogelijk om voor elk vak bijles te krijgen en verzorgt Studiehonk examentrainingen. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 kunnen bij Studiehonk terecht voor citotrainingen. Tijdens deze training worden er verschillende teksten, leesstrategieën en het cito rekenen geoefend. Leerlingen raken hierdoor bekend met de vraagstelling en krijgen tips aangereikt om met meer vertrouwen de cito’s in te gaan.

Studiehonk is vanaf 28 augustus van maandag tot en met donderdag van 14:30 tot 18:00 uur open voor huiswerkbegeleiding en bijles. 

Wil je weten of huiswerkbegeleiding iets voor jou is? Kom vrijblijvend langs tijdens de inloopweek van woensdag 30 augustus tot en met woensdag 6 september. Of vraag een kennismakingsgesprek of gratis proefmiddag aan via de website www.studiehonk.nl of per e-mail: info@studiehonk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant