Orthodontist Nop Willems in zijn moderne praktijk aan het Burgemeester Feithplein (foto: Inge Koot).
Orthodontist Nop Willems in zijn moderne praktijk aan het Burgemeester Feithplein (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Eindelijk heeft Leidschendam-Voorburg weer een eigen orthodontist

Ondernemer in Beeld 1.453 keer gelezen

Voorburg - Ortho Leidschendam-Voorburg, aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg, opgericht door orthodontist Nop Willems, is een gloednieuwe praktijk voor patiënten die wonen, werken, of op school zitten in Leidschendam-Voorburg of Voorschoten. Het is een kleinschalige praktijk zonder wachtlijst. 

Nop Willems heeft in 2004 zijn opleiding tot tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam afgerond. Hij heeft daarna promotieonderzoek gedaan en startte in 2008 de opleiding tot orthodontist. Na dit afgerond te hebben heeft hij in verschillende orthodontistenpraktijken gewerkt. “Ik wist altijd al dat ik ooit een eigen praktijk zou willen starten. Al mijn ervaringen bij de verschillende praktijken heb ik genoteerd met als doel juist de goede dingen in mijn eigen praktijk toe te passen.”

Die eigen praktijk is er nu gekomen in zijn woonplaats Voorburg. Omdat er daarmee na jaren weer een orthodontist is in de gemeente krijgt het kleine en nu al hechte team, zowel van patiënten als tandartsen in de omgeving, veel enthousiaste reacties sinds de opening in april dit jaar. “We voelen ons echt welkom!” 

De praktijk bevindt zich in het nieuwgebouwde complex aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg naast Forum Kwadraat. Het is een moderne lichte ruimte met veel privacy voor de patiënten. “Wij willen een kleinschalige praktijk zijn waar de menselijke maat gehanteerd wordt. Een echte dorpspraktijk. Iedere patiënt heeft een eigen plekje, dus geen grote zaal met behandelstoelen op een rij zoals je dat nog vaak ziet in orthodontistenpraktijken.”

Elke ruimte voor de patiënt is voorzien van een mooie signing met een iconisch beeld uit de gemeente. De ruimtes hebben ook die naam gekregen. Zo is er een kamer met de naam Hofwijck, Salamander, Sluisjes en Randstadrail.

Het eerste bezoek aan Ortho Leidschendam-Voorburg is een korte afspraak waarin gekeken wordt naar de algehele gezondheid van de patiënt, de gebitssituatie en de wensen van de patiënt. Vaak worden patiënten verwezen vanuit de tandarts met de vraag of de orthodontist even mee wil kijken en een advies kan geven. “Ik zeg ook gewoon eerlijk tegen de patiënt als een behandeling niet nodig blijkt te zijn, gemiddeld gebeurt dat bij één patiënt per week”.

Indien een behandeling noodzakelijk en haalbaar is, wordt bepaald wat het juiste startmoment is. “Ik sta achter de slogan van onze beroepsvereniging ‘op tien wil de ortho je zien’”, zegt Nop, doelend op de leeftijd van 10 jaar. “De juiste timing is cruciaal aangezien dit het verschil maakt tussen beugelbehandelingen die een half jaar tot maximaal 4 jaar duren of soms wel 6 jaar. Tijdens de eerste afspraak bepalen we wanneer het beste startmoment is. Zodra we wat meer gegevens verzameld hebben, bespreken we het meest efficiënte individuele behandelingsplan dat leidt tot een zo gezond en stabiel mogelijk gebit met het minste ‘gedoe’. Ook bespreken we, indien van toepassing, alternatieven”.

Een orthodontische behandeling wordt in de meeste gevallen niet vergoed uit de basiszorgverzekering, ook niet voor patiënten onder de 18 jaar. Er is voor kinderen een aanvullende tandartsverzekering nodig op naam van één van de ouders/verzorgers. “Wij denken graag mee met de patiënt over hoe het zit met eventuele vergoeding via de verzekeringsmaatschappij.

Ortho Leidschendam-Voorburg bevindt zich aan het Burgemeester Feithplein 96. De praktijk is te bereiken via 070 – 21 99 656 of info@ortho-lv.nl. Meer informatie op www.ortho-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant