Elmas Ayhan van PMU Studio Elegance is gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up en medische cosmetica. Zij zorgt voor een stralend uiterlijk bij iedere vrouw (foto: Inge Koot).
Elmas Ayhan van PMU Studio Elegance is gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up en medische cosmetica. Zij zorgt voor een stralend uiterlijk bij iedere vrouw (foto: Inge Koot).

Altijd een stralend uiterlijk

Ondernemer in Beeld 211 keer gelezen

Leidschenveen - Als je wakker wordt er tiptop uitzien is de wens van elke vrouw. Elmas Ayhan van PMU Studio Elegance kan deze wens uit laten komen. Door het aanbrengen van permanente make-up zorgt zij ervoor dat elke vrouw er ’s morgens en gedurende de gehele dag er stralend uit kan zien. “Make-up is mijn passie”, vertelt de gedreven Elmas in haar salon aan de Bellemeerstraat 49 in Leidschenveen.

Door Inge Koot

Permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren, bestaat uit het plaatsen van natuurlijke pigmenten (kleur) onder de bovenste lagen van de huid met behulp van een kleine penachtige tool. Permanente make-up is vergelijkbaar met tatoeëren, maar is veel minder intensief en verschilt in de types van de gebruikte kleur en heeft een veel subtielere aanpak dan het tatoeëren.

De permanente make-up brengt Elmas in twee of drie behandelingen aan. “Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Ik moet ook eerst aftasten hoe de huid reageert. Als ik de kleur te diep in de huid aanbreng, wordt de kleur niet mooi. In drie behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan dat de lijn er diep en compact in een of twee keer wordt ingezet.”

Elmas bespreekt bij de eerste behandeling uitgebreid de wensen van de klant qua vorm en kleur. Nadat de huid verdoofd is met een speciale crème begint de pigmentatie.

Werk is hobby
Als kind was Elmas al met make-up bezig. “Ik liep altijd met een beautycase rond”, vertelt ze lachend. “Make-up is mijn passie”, herhaalt ze meer dan eens. “Ik vond het altijd al heerlijk om dames op te maken en heb voor veel familie en vrienden de bruidsmake-up verzorgd. Ik heb eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Zo voelt het nog steeds.”

Na een carrière in de verzekeringen heeft Elmas 3 jaar geleden het roer omgegooid. Zij volgde een eenjarige opleiding, richtte haar salon aan huis in en ging 9 maanden geleden officieel van start. Met de opening van PMU Studio Elegance komt haar droom uit. Regelmatig volgt zij nog cursussen en masterclasses in binnen- en buitenland. Zij wil zich blijven ontwikkelen en wil altijd de nieuwste technieken kunnen toepassen.

Medische pigmentatie
De permanente make-up kan bestaan uit het aanbrengen van eyeliner onder en boven de ogen, het realiseren van een fijne en gelijkmatige wenkbrauwlijn en mooiere en vollere lippen. “Zo ziet de vrouw er altijd mooi en glamorous uit.” Daarnaast doet Elmas ook medische pigmentatie. De technieken voor medische pigmentatie maken het mogelijk om afwijkingen te corrigeren of te camoufleren.

Correcties houdt in dat bijvoorbeeld bij littekens op het gezicht door onder andere acne of huidziektes er pigmentatieverschil is opgetreden. Dit kan dan gecorrigeerd worden met semi-permanente make-up. Als het om medische pigmentatie gaat, zijn er veel zorgverzekeraars die het vergoeden.

Perfectionistisch
Elmas staat voor kwaliteit. Dat is niet alleen te zien aan de mooie uitstraling van haar salon maar zeker ook aan haar perfectionistische manier van werken. Zij neemt daarbij voldoende tijd voor elke klant.

Omdat veel vrouwen het aanbrengen van permanente make-up best eng vinden en zij niet precies weten wat zij ervan moeten verwachten, is het intakegesprek bij Elmas altijd gratis en zonder verplichtingen. PMU studio Elegance werkt volgens de door de GGD opgestelde hygiënevoorschriften en is in het bezit van alle benodigde vergunningen van de GGD Den Haag.

Voor meer informatie kan men terecht op de website www.pmuelegance.nl. Voor het maken van een afspraak kan men bellen naar 06-53600886, of het contactformulier invullen op de website.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant