Dames 1 van EHC voor de wedstrijd met Pupil van de Week Naomi (foto: pr).
Dames 1 van EHC voor de wedstrijd met Pupil van de Week Naomi (foto: pr). Onbekend

Dames EHC winnen strijd om eerste plaats

Sport 279 keer gelezen

Voorburg - De dames van EHC speelden zaterdag 30 november de topper tegen Lotus DS1. Beide teams waren nog ongeslagen en de inzet van de wedstrijd was dan ook de eerste plek in de competitie.

In de kleedkamer werd de Dames duidelijk gemaakt dat ze vanaf de eerste minuut er vol tegenaan moeten gaan, niet verslappen en vooral zelf het spel bepalen. Voordat de wedstrijd begon mocht Kanjer van de week Naomi het openingsschot nemen. Dit deed zij uiterst beheerst en ze schoot de bal hard in het net. Lotus was gewaarschuwd.

EHC deed wat haar was opgedragen en begon fel aan de wedstrijd. Lotus kreeg geen grip op het spel van EHC. Aanval na aanval ronde EHC af in een doelpunt. In de verdediging werd hard gewerkt. Lotus kwam er niet doorheen. Na tien minuten had Lotus de bal nog niet in het doel van EHC gekregen en keek EHC tegen een comfortabele voorsprong van zes doelpunten aan, 6-0. Het eerste doelpunt van Lotus kwam voort uit een penalty. EHC verslapte niet en was zowel in de aanval als in de verdediging doeltreffend. De fouten van Lotus werden keihard met een break afgestraft. EHC ging de rust in met een 15-5 voorsprong. Van de vijf doelpunten die Lotus maakte, waren er vier penaltys. De verdediging van EHC stond echt als een muur.

De tweede helft begon EHC wat braaf. In de aanval miste zij de scherpte en verdedigend was het wat zwakjes. Lotus kon hierdoor twee keer achter elkaar scoren. Dit maakte de dames van EHC wakker en met leuke aanvallen en mooie combinaties vergrootte EHC de voorsprong. Breaks werden over meerder schrijven gespeeld en keihard afgerond. De penalty’s die EHC mee kregen werden allemaal omgezet in een doelpunt en die van Lotus werden gekeerd. Dit was een wedstrijd waarin alles lukte. De doelpuntenmachine van EHC ging door tot het laatste fluitsignaal. Deze klonk bij een stand van 26-12.

EHC speelde haar beste wedstrijd tot nu toe. De overwinning is een echte teamprestatie. Leuk om te vermelden ook dat iedereen bij EHC heeft gescoord. Nu kan de focus weer op volgende week. Volgende week spelen de dames uit tegen Achilles. Dit team heeft nog maar een wedstrijd verloren. De dames zullen dus weer aan de bak moeten.