Logo hetkrantje-online.nl
Jeremy van Lochem (RKAVV) ontpopt zich als centrumspits en scoorde 0-3 (archieffoto: Hans v.d. Valk).
Jeremy van Lochem (RKAVV) ontpopt zich als centrumspits en scoorde 0-3 (archieffoto: Hans v.d. Valk).

RKAVV en Wilhelmus hervatten competitie met overwinningen

  •   156 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Forum Sport, SEV, RKAVV Vrouwen en Stompwijk’92 speelden nog oefenduels. 

Eersteklasser Forum Sport, waar ex-prof (AZ & FC Den Haag) en hoofdtrainer Dennis den Turk voor 5e seizoen (2e als hoofdtrainer) en assistent-trainer Marcel l’Ami voor 10+e seizoen (2e als assistent-trainer) bijtekenden, won op het terrein van SEV met 4-0 van tweedeklasser DoCos door doelpunten van Tom Bijen, Edoardo Saurwalt, Hugo van Diepenbeek en Oalid Faik. Aanvankelijk zou geoefend worden tegen en bij tweedeklasser DSO, maar die club belde ter elfder ure af. Op het eigen VoetbalPark ’t Loo waren alle velden al bezet, waarna naar de Kastelenring kon worden uitgeweken om op veld 2 tegen DoCos te spelen. “Ik ben SEV daar zeer erkentelijk voor”, aldus Den Turk.

Op het hoofdveld was tegelijkertijd SEV-Ariston’80 aan de gang. De Delftse 3e klasse studentenvoetbalclub werd vorig seizoen afgetekend kampioen in de poule van SEV. Ook nu had SEV het nakijken; 0-5. SEV-trainer Kenneth Soechit: “We hebben nog heel wat werk te doen!”

Midweeks won 2e klasser RKAVV Vrouwen met 10-0 van 4e klasser Voorschoten’97 door doelpunten van Jessie van Leeuwen (4), Francis Koning (2), Sylvia van Leeuwen, Nina van der Hoeven, Jenske Kroes en Lotte Barmentloo. Zaterdag werd met 4-3 van 3e klasser Quick Girls, de vrouwentak van Quick Boys, gewonnen door doelpunten van Romy van der Helm (2), Jessie en Sylvia (géén familie) van Leeuwen. Ashlynn van Baarle debuteerde in de spits en Melanie Zalm (MO19-1) viel uit met een knieblessure. Trainer Nikita van der Wijngaard: “Ashlynn traint en speelt sinds kort bij ons en stond dit keer in de spits. Ze voetbalt nog niet zo lang maar kan zeker een aardig balletje trappen.” Zondag stond Stompwijk’92-DOSR op het oefenprogramma. De 2e klasser uit de poule van Wilhelmus was een maat te groot voor de gehavende 3e klasser. Het werd 0-3.

ASC-Wilhelmus 1-2

Ook Wilhelmus-hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos (43) kwam contractverlenging met zijn club overeen. De Delftenaar is bezig aan zijn 3e seizoen en tekende voor 1 jaar bij. Assistent-trainer Harry de Jong en keeperstrainer Chiel Lentz blijven óók nog een jaar langer. Wegens een blessure van de scheidsrechter kon bovenstaand competitieduel eerder dit seizoen bij 0-1 niet worden uitgespeeld. De 2e helft was zondag en verliep voor Wilhelmus moeizaam totdat Cedric Aké 0-2 scoorde. De ploeg van Laguna Burgos klom 3 plekken en staat nu gedeeld 6e in 2C. “We hadden de wedstrijd wel redelijk onder controle, maar ASC maakte het ons met veel lengte voorin en alle ballen voor de pot knap lastig. Een klein smetje was de 2-1, maar we zijn erna ook niet meer in problemen geraakt. We hebben weer een stapje omhoog gemaakt op ranglijst en zullen zondag tegen het hoger geklasseerde Wippolder moeten doorpakken.”

Alcides-RKAVV 0-5

Meest curieus was het bericht van de afgelopen week dat RKAVV 1 en RKAVV 2 op zondag 23 februari in de 3e ronde van het KNVB districtsbekertoernooi tegen elkaar zullen spelen. Door loting werden de hoofdklasser en reserve-hoofdklasser aan elkaar gekoppeld. Het is dus zeker dat RKAVV zich bij de laatste 16 clubs zal gaan plaatsen. Verder werd bekend dat RKAVV na de contractverlengingen van hoofdtrainer Maurizio Ceccucci en 2e elftaltrainer Patrick van Pruijssen óók het contract met keeperstrainer Gianni Kamperveen (32; voormalig doelman HBS & Tonegido) met een jaar heeft verlengd. In juli aanstaande begint hij aan zijn 2e volle seizoen, nadat hij begin vorig kalenderjaar tussentijds instapte. En aanvoerder Robin Steffens kondigde maandag op Twitter aan het seizoen 2020-2021 aan zijn 10e seizoen in 1e elftal te willen beginnen.

Zondag was het de 1e keer in de clubgeschiedenis dat RKAVV en Alcides elkaar officieel (in Meppel) ontmoetten. Terwijl RKAVV eerder 2x buiten oefende, oefende Alcides in de winterstop indoor op een druk bezocht meerdaags zaalvoetbaltoernooi. RKAVV overtuigde zondag met mooie doelpunten. De club heeft misschien niet op alle plekken de beste individuele voetballers lopen, maar er zit balans in het elftal en de doelpuntenproductie blijft onverminderd verdeeld over meerdere spelers.

Ceccucci over het naar het zich laat aanzien blijvende succes. “Nou! We hebben her en der best aardige spelers in onze spelersgroep zitten hoor. Momenteel klopt het als geheel en daar zijn we blij mee. Nu is het zaak om vol te houden. Mijn visie is en blijft hard werken, plezier hebben en spelen vanuit een gesloten organisatie om te winnen.”

Jeugd Forum Sport in Newcastle

Forum Sport JO15-1, JO11-1, JO11-2 en begeleiders (62 man in totaal!) verbleven eerder deze maand een lang weekend in het Engelse Newcastle, waar per boot vanaf IJmuiden naar toe werd gevaren. JO15-hoofdtrainer Martijn de Zoete en consorten genoten. “We begonnen meteen met een indrukwekkende stadiontour op Saint James’ Park van Premier League club Newcastle United; één van de mooiste stadions van Engeland. Het culturele uitstapje naar The Angel of the North (1998), een op een heuvel in Gateshead gelegen stalen beeld van een 20 meter lange engel met een 54 meter lange vleugelwijdte, was dat niet minder. De wandeling door het middeleeuwse stadje Durham met zijn prachtige kathedraal, waar meerdere Harry Potter en Avengers bioscoopfilms werden opgenomen was ook mooi.”

Ook werd er getraind, voetbal gekeken, over voetbal gepraat en gevoetbald. De Zoete: “Op de ‘Academy of Light’, het 15 velden tellende jeugdcomplex van Sunderland, kreeg de JO11 training van coaches van Sunderland. Ook woonden we het League One, 3e profniveau, Sunderland-Wycombe Wanders (4-0) bij. Met de JO15 heb ik ook teruggekeken op de 1e seizoenshelft (2e achter Wilhelmus geworden), vooruitgekeken naar de 2e seizoenshelft in de Hoofdklasse en de wedstrijdbespreking voor de volgende dag gedaan.”

“We oefenden tegen Sunderland U14 en de JO11 speelde een drieluik met South Shields U11 Tyne and Wear, wat voor iedereen een onwijs gave ervaring was. De JO15 verloor en de JO11 won. Het grootste verschil tussen Engels en Nederlands jeugdvoetbal is het verschil in hardheid. De manier en wil om te winnen is minder op opleiden gericht. We speelden gewoon tegen de jeugdtop van Engeland.” Met een lopend buffet lunch in Newcastle China Town werd de reis afgesloten.

De Zoete: “Ik wil bij deze de Club van 50 van Forum Sport en Theo’s Busreizen bedanken voor het mede mogelijk maken van deze fantastische reis. Al met al is het voor de spelers een onwijs gave ervaring geweest. Je komt als jochie van 9, 10, 13 of 14 jaar niet zo vroeg al op zulke mooie plekken. Vanuit de groep gaven de jongens - met jeugdinternational Deau den Turk als enige meisje - aan, de reis goed voor het teamgevoel te hebben gevonden. Dat was de fantastische groep ook wel aan te zien. Zaterdag won de JO15 meteen met 4-0 van FC Zoetermeer. De JO11 hervat zaterdag de competitie.”

Meer berichten