Logo hetkrantje-online.nl
Zondag voor rust kwamen Nick Ammerlaan (links; Stompwijk’92) en zijn ploegmaten er nog niet aan te pas (foto: AW).
Zondag voor rust kwamen Nick Ammerlaan (links; Stompwijk’92) en zijn ploegmaten er nog niet aan te pas (foto: AW).

RKAVV Vrouwen bekert verder; winst Wilhelmus & Stompwijk’92

  •   134 keer gelezen   Sport

RKAVV-JOS Watergraafsmeer 1-1

Voor de 4e achtereenvolgende keer speelde de Leidschendamse zondag hoofdklasser gelijk. Als vorige week niet gelijk was gespeeld maar gewonnen had het duel met JOS uit Amsterdam de beslissingswedstrijd om het winnen van de 2e periodetitel kunnen zijn. Een periodetitel geeft immers recht op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie. Voor iedereen die RKAVV trouw volgt was alle spanning meteen van de wedstrijd af. RKAVV klom wel naar de 3e plaats. Nummer 2 JOS Watergraafsmeer, dat nog 2 wedstrijden moet inhalen, is virtueel koploper op de ranglijst van de Hoofdklasse A. De laatste 10 wedstrijden alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen zou wel eens tot een (vervangende) periodetitel kunnen leiden, die alsnog recht geeft op het nacompetitietoetje. Trainer Maurizio Ceccucci blijft realistisch en bekijkt het van week tot week. “Dat we vanaf november niet meer verloren hebben is een feit, maar 4 gelijkspelen zijn qua punten bijna 3 nederlagen. Het is allemaal leuk maar we kopen er niks voor. Hopelijk staan we na de laatste 10 competitieduels nog in de top. Ik begreep van iedereen die er was dat het een goede wedstrijd was. Zelf ben ik iets kritischer, want de kansen die we kregen moesten erin. Dan win je! We hebben er nadrukkelijk op gehamerd de organisatie tegen het sterke en lepe JOS te bewaken. Daarover ben ik zeer tevreden, want na rust hebben we niets weggegeven en konden we hun kracht ontkrachtten.”

De ‘luxe’ 3e plek waarop RKAVV nu staat ziet Ceccucci in perspectief. “Ik ben absoluut tevreden in vergelijking met vorig seizoen, toen we ons veilig moesten spelen. Maar ook mijn eerste jaar ging prima. Toen handhaafden we ons 6 wedstrijden voor het einde al. Dat is voor RKAVV ook prima. Zondag Hoogeveen thuis. Dat is een goede ploeg die het even qua resultaat kwijt is. Maar dat neemt niet weg dat ze veel kwaliteit hebben.”

WilhelmusConcordia 4-3

Foutief uitverdedigen leidde kort na de 2-0 tot 2-1, waarna de Delftenaren kansen roken op de 2-2. De ruststand werd echter 3-1. Concordia, waarbij Richard Bekking (ex-SEV & Forum Sport; zijn zoon is keeper bij Concordia) langs de lijn als clubgrensrechter in burgerkleding fungeerde, was na rust dichterbij de 3-2 dan Wilhelmus bij 4-1. Toch werd het eerst 4-1, voordat Concordia de laatste twee doelpunten van het enerverende en energievolle duel in de zondag 2e klasse C scoorde. Een belangrijke rol in het elftal was weggelegd voor keeper Martesano Biliosa.

Trainer Oscar Laguna Burgos weet wat hij aan zijn doelman heeft. “Martesano keept al 3 wedstrijden, omdat eerste doelman Rick van der Mast geblesseerd is. Hij leek even een prooi voor Concordia te worden, omdat hij geblesseerd raakte. In de fase erna pakte hij een paar goede ballen. Zijn naam als penaltykiller maakte hij jammer genoeg niet waar. De 4-3 was een benutte strafschop."

De sterkte van het basiselftal wordt doorgaans bepaald door de sterkte van de spelers op de reservebank. Op de bank ontbrak Ruben Gyamfi. Hij werd door het clubbestuur, dat fairplay hoog in het vaandel heeft, voor 2 wedstrijden geschorst voor een vergrijp bij Teylingen uit 2 weken geleden dat niet door de scheidsrechter waargenomen was. Naast Laguna Burgos zaten nu de doorgaans basisspelers Jasper Wartna, Remy Kant, Kevin Besamusca en reserve-aanvoerder Bas de Bree. “Levie Schut viel al na 10 minuten geblesseerd uit, maar Jasper verving hem naadloos. Bas en Kevin zijn op dit moment niet topfit, vind ik. En ik had zondag fitte spelers nodig. Er zat zo veel energie, beweging en dreiging in onze ploeg. De eerste helft was het beste wat ik dit seizoen van Wilhelmus heb gezien. Na rust vond ik het matig. Voetballend kwamen we er niet goed meer uit, maar uiteindelijk was de overwinning verdiend. We zien het thuisduel tegen ASC met vertrouwen tegemoet.”

DHL-Stompwijk’92 1-2

Aan de Brasserskade in Delft was Stompwijk’92 voor rust de mindere ploeg. De dorpsclub vond maar geen bres in de goed georganiseerde ploeg van DHL. Trainer Patrick Kamperveen schreef een en ander op wat hij zijn manschappen in de rust zou zeggen. Zijn woorden werkten kennelijk want Stompwijk’92 won het duel in de slotminuten. “In de rust hebben assistent-trainer Rob van Benten en ik wel het één en ander gezegd ja, maar het was geen donderspeech. De spelers vonden het niet verkeerd gaan. Wij vroegen ons af of wij naar een andere wedstrijd hadden zitten kijken. Ons spel was onzorgvuldig en er was weinig beweging in balbezit. Vooral het bewegen zonder bal; de bal écht willen hebben, zagen we niet. Na rust hebben zij het goed opgepakt en kwamen er veel spelers bovendrijven. En dan laat Stompwijk’92 zien waar het toe in staat is.”

Wanneer Stompwijk’92 zondag bij HWD wint klimt het verder omhoog in 3B. Kamperveen ziet het anders. “Ik noem het eerder afstand nemen van de onderste plekken. Als alles zondag meezit nemen we verder afstand en gaan we over 2 clubs heen.”.

XerxesDZB-RKAVV Vrouwen 1-2

Trainer Nikita van der Wijngaard vond de laatste tijd de omschakeling van eigen balbezit naar balbezit voor de tegenstander niet goed. “Dat moest inderdaad beter en dat hebben de meiden in de 1/8-finale van de strijd om de districtsbeker laten zien. We zetten meteen druk op Xerxes, zodat ze het spelen van de lange bal, hun favoriete spel, niet kon uitvoeren. En wij moesten langer in balbezit blijven. Dat is ons vanaf minuut 1 gelukt. We hielden onze lengteas goed dicht en knalden er bovenop als ze over de flanken speelden. Dat ging uitstekend! Helaas werden onze kansen niet allemaal benut.” Na rust kreeg RKAVV het moeilijker maar werd er niet meer gescoord. Van der Wijngaard: “Ik vond dat we het veld veel groter moesten houden en de ballen eerder richting de flanken moesten spelen. Dit voerden we goed uit, waardoor we wel veel kansen creëerden maar deze helaas niet benutten.” Van der Wijngaard was zeer tevreden over waarnemend doelvrouw Noomi Weinberg, die Sterre van der Zalm verving. “Xerxes kwam niet verder dan wat corners. Met die hoge ballen wist Noomi wel raad. Ze pakte ze ondanks de draaiende wind klemvast. Ik heb een goed RKAVV gezien.”

Meer berichten