Logo hetkrantje-online.nl
Bernard Luttikhuizen roeit al vele jaren (foto: Mignon Goossens).
Bernard Luttikhuizen roeit al vele jaren (foto: Mignon Goossens).

Bernard Luttikhuizen wint wintercompetitie

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Stormachtig weer regeerde tijdens de 4 roeiwedstrijden, die meetelden voor de wintercompetitie. Bernard liet zich hierdoor niet weerhouden en dat heeft zich uitbetaald.

Leidschendam - Stormachtig weer regeerde tijdens de 4 roeiwedstrijden, die meetelden voor de wintercompetitie. Bernard liet zich hierdoor niet weerhouden en dat heeft zich uitbetaald.

Door: Moniek van Hulzen

Bernard Luttikhuizen roeit al vele jaren. Hij roeide bijvoorbeeld met René Kieft in een ‘twee met stuurman’ tijdens de Olympische spelen in München (1972). Ruim 40 jaar hebben zij het Nederlands record ‘twee met stuurman’ op hun naam gehad. Beiden roeien nu bij Roeivereniging Rijnland in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam.

Uiteraard ben ik erg benieuwd hoe Bernard het voor elkaar heeft gebokst om de stormachtige wintercompetitie op zijn naam te zetten. Het weer begon goed in november tijdens de Korte Vlietwedstrijd. Volgens Bernard scheen de zon, maar was het wel erg koud. Dat was lastig, omdat je lang moest wachten op het water, voordat je kon starten, waardoor je spieren verkrampten. Dit werd niet zijn beste wedstrijd, mede omdat er een scherpe bocht gemaakt moest worden naar de Korte Vliet. Aangezien je in een skiff (1-persoonsboot) zelf moet sturen, heeft hij hier helaas wat tijd verloren.

Tijdens de Kerstwedstrijd was het zo stormachtig, dat de wedstrijdleiding besloot om het parcours meer richting Leiden te verleggen, waardoor er toch gestart kon worden. Toch durfde niet alle deelnemers dat aan. Bernard heeft juist toen zijn beste race geroeid!

De Nieuwjaarswedstrijd werd afgelast vanwege de storm. De Vliethead werd verplaatst van zondag naar zaterdag vanwege ‘Dennis’. In deze wedstrijd roeide Bernard niet in een skif, maar in de 8 met stuurvrouw met onder meer René en nog een ander voormalig olympisch roeier, Bob van de Graaf (Tokyo 1964). Over bochten hoefde hij zich dus geen zorgen te maken. Ze hebben dan ook een mooie tijd neergezet.

De resultaten van alle 4 de wedstrijden van de 433 deelnemers zijn per persoon bij elkaar opgeteld en dat resulteerde in een eerste plek voor Bernard. Hij geeft zelf bescheiden aan dat hij niet de snelste was, maar dat door de toegepaste leeftijdscorrectie hij toch het beste overall resultaat heeft neergezet wat hem de overwinning opleverde.

Met competitieve instelling die hij heeft, is hij dan ook vastbesloten hard te gaan trainen op techniek en souplesse om onder andere in april bij de Skiffhead in Amsterdam en in september bij de World Rowing Masters Regatta in Linz-Ottenheim in Oostenrijk de snelste tijd in zijn veld neer te zetten. "Die uitdaging maakt roeien zo mooi en fascinerend!, laat hij weten.

Meer berichten