Logo hetkrantje-online.nl
Jeremy van Lochem (RKAVV) vierde onlangs zijn rentree (archieffoto UDI'19-RKAVV, 05-05-2019: AW).
Jeremy van Lochem (RKAVV) vierde onlangs zijn rentree (archieffoto UDI'19-RKAVV, 05-05-2019: AW).

Tussenbalans voetbalclubs regio L’dam-V’burg; rentree Jeremy v. Lochem & Claudia v.d. Hulst

  •   keer gelezen   Sport

Wilhelmus

Tweedeklasser Wilhelmus zag in de zomerstop 6 basisspelers vertrekken of stoppen met voetballen. Voor hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos een uitdaging om een nieuw elftal samen te stellen. Zondag werd de eerste overwinning (RKDEO thuis, 3-2) geboekt. “De nieuwe start werd de eerste 4 competitieweken belemmerd door enorm veel blessure; mijn beide keepers Thomas Dijksman & Ricardo Schimmel, Kevin Besamusca, Ruben Gyamfi, Kevin & Dennis van de Poel, Amit Jagai, Remy Kant en Carlo Goedhart. Dus toen werd de spoeling wel heel dun. Het nog ongeslagen HVV was het eerste competitieduel met de huidige spelersgroep dan ook een maatje te groot, Full Speed hadden we eigenlijk kunnen en moeten winnen, Meeuwenplaat werd door blessure van de scheidsechter al na 1,5 minuut gestaakt en zaterdagavond wonnen we dus en stond jeugdkeeper Tom Ebens (18) op doel! We hopen dat steeds meer spelers weer gaan aansluiten en we zondag thuis tegen Laakkwartier door kunnen pakken. Wilhelmus stapt volgend seizoen over van de zondag- naar het zaterdagvoetbal. Of Laguna Burgos daar nog bij is weet hij nog niet. “Eind november begin december gaan de club en ik met elkaar om de tafel om te evalueren en bespreken we ook of we met elkaar doorgaan of stoppen.” Voor de procestrainer Laguna Burgos is het een uitdaging om door te gaan, maar hij is ook voetbalvader van twee talentvolle zoons. “Natuurlijk wil ik ook hun voetbalontwikkeling blijven volgen.”

Stompwijk’92

Derdeklasser Stompwijk’92 won 1x en verloor 2x dit seizoen. Hoofdtrainer Patrick Kamperveen ziet een grillige prestatiecurve in zijn jonge spelersgroep. “Vorige week met 5-1 gewonnen van SVH, de competitieopening met 1-0 verloren bij SV Madestein en zondag bij DHL verloren met 2-0. Teveel spelers speelden ondermaats. Alleen Lars van Santen, Pim van de Arend en Jesper van Leeuwen haalden hun normale niveau. We leverden zomaar ballen in, er was weinig beweging en we kregen nauwelijks kansen. Een totale off day! Zoals zo vaak met een jonge ploeg; ups en downs. Rico Westdorp, Kite Beuvink en Lorenzo Korte werden gemist.”

RKAVV

De Leidschendamse hoofdklasser vindt zich na 7 wedstrijden met 9 punten terug op een plek onderin de middenmoot en leed tussendoor 2 gevoelige thuisnederlagen, onder anderen tegen het tot nu toe ongenaakbare (want 7 punten voorsprong op nummer 2) Hoogeveen (3-4). Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci is niet alleen een resultaattrainer, maar houdt ook rekening met de toekomst van zijn huidige club. Hij liet al 4 spelers uit het op zaterdag competitie spelende RKAVV JO23-elftal als invaller debuteren. Tegen en bij VOC afgelopen zondag viel de vrijwel van een blessure herstelde aanvoerder Robin Steffens in. Het betekende zijn 245e officiële duel in RKAVV 1. Op die eeuwige ranglijst passeerde hij daarmee oud-doelman Sebastiaan Gijsbertsen en is hij op weg naar de nummer 1 oud-spits Mark de Leede. Opmerkelijk zondag was de rentree van flankverdediger Justin Lopes. Hij raakte in september 2020 geblesseerd, waarna diverse blessures hem aan het revalideren bleven houden.

Spits Jeremy van Lochem viel na rust ook in. Voor hem was het zijn 2e invalbeurt en de 3e keer dat hij bij de wedstrijdselectie zat. Over zijn ontwikkeling kan Ceccucci nog niks zeggen. “Hij is net terug van een zware knieblessure, die hij in de voorbereiding op seizoen 2020-2021 opliep. Hopelijk pakt hij zijn niveau weer op en kan hij concurreren met de man in vorm Yani Bouras, die nu ook een blessure heeft.” Zelf is Van Lochem blij dat hij er weer bij is. “Het was een jaar vol spanning en onzekerheid. Ik had nog nooit een zware blessure gehad en ineens een afgescheurde voorste kruisband. Het was een leerzaam jaar, waarin mijn geduld, drive en doorzettingsvermogen hebben geloond. ‘Kan niet bestaat niet als je maar wil’, was min credo.” 

Toch spookte het wel eens door zijn hoofd dat hij nooit meer op niveau zou voetballen. “Waar ik nu sta heb ik vooral te danken aan mezelf, maar zeker ook aan mijn voetbal- en beste vriend Justin van Rijswijk, mijn familie, fitnesstrainer Marcel Fortunati bij Westvliet, paramedisch begeleider Henk de Gier en uiteraard de technische en begeleidingsstaf van RKAVV. Ik heb gestreden en geknokt en bekroonde mijn rentree vorige week met een doelpunt. Aan zo’n sprookje is niks mooiers dan dat.” Het concurreren met Bouras ziet Van Lochem dan ook als een uitdaging. “Concurrentie is altijd goed. Het maakt mij alleen maar beter.”

Forum Sport

Eersteklasser Forum Sport won tot nu toe maar 1x in 3 duels; het laatste kwart van de gestaakte wedstrijd bij Argon (2-2) wordt 13 november uitgespeeld. Hoofdtrainer Dennis den Turk verkeert niet in nood. “Wij zijn nog geen wedstrijd helemaal weggespeeld. Sterker nog, we hadden er geen hoeven te verliezen. Op dit moment belonen we onszelf niet. Op Honselersdijk uit (1-3) na kwamen we elke wedstrijd op voorsprong. We krijgen te makkelijk doelpunten tegen. Dat zal er snel uit moeten.”

SEV

Vierdeklasser SEV verloor tot nu toe alleen nipt van Graaf Willem II VAC. Hoofdtrainer Kenneth Soechit is gematigd tevreden over de start van de competitie. “De automatismen ontbreken hier en daar nog. Die kunnen ons wel eens wat punten gaan kosten. Aan de andere kant ben ik tevreden over de sfeer in de groep. Het is een leuke spelersgroep met routine en jeugdig elan. We weten nu wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Het verschil in niveau van clubs is elke week anders, dus we zullen elke week weer vol aan de bak moeten. Van onderschatting mag totaal geen sprake zijn dit seizoen. Het is daarom belangrijk om de groep zo fit mogelijk te houden.”

RKAVV Vrouwen

Vrouwen tweedeklasser kende tot nu toe 2 nederlagen en 1 overwinning deze competitie. De spelersgroep van hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard wordt geplaagd door veel blessures, waar meiden uit de MO19 veel bij moeten springen. Verheugend en verrassend was daarom zaterdag de rentree van Claudia van der Hulsr (37). Ze stopte enkele jaren geleden met voetballen wegens een knieblessure. Van der Wijngaard: “Voor mij was het eigenlijk ook een verrassing. Vorige week kwam ze naar mij toe dat ze weer kon spelen. Na twee trainingen, die mij niet tegen vielen, heeft ze zaterdag weer haar eerste minuten gemaakt. Het is voor haar ook fijn dat ze weer lekker heeft kunnen voetballen. Ze is altijd heel belangrijk voor ons geweest en nu nog steeds! Ze vlagde vaak wedstrijden en hoort gewoon bij de staf. Als staf en het team zijn we blij met haar! We kampen met 7 blessures en daardoor moeten we terugvallen op de jeugd. We hebben goede jeugdspeelsters en die willen we dit seizoen rustig aan gaan brengen. Ze moeten er nu ineens staan. Ja en dat is voor nu nog te snel voor ze, maar we kunnen niet anders.”

Claudia van der Hulst was zelf blij met haar rentree. “Ik had natuurlijk al afscheid genomen met een mooie afscheidswedstrijd. Op dat moment kon ik ook echt niet meer verder. Mijn lijf, vooral mijn knieën, konden het prestatievoetbal niet meer aan. Maar ik heb de afgelopen jaren veel aan conditie- en krachttraining gedaan, waardoor het voetballen weer een beetje begon te kriebelen.” Met haar goede vriendin en sportmaatje Linda Kemperman, zelf ook nog met blessure in de lappenmand, is ze de zomer weer een beetje gaan voetballen. “Linda traint in de zomer altijd een beetje door met de expatvrouwen van Wilhelmus. Ze nodigde me uit mee te doen. Het begon weer te kriebelen. Ik blijf er nu bij, maar ga niemands ontwikkeling in de weg zitten. We zien wel hoe het verder loopt.”

Meer berichten