Spits Eline Hoogteijling (Forum Sport Vrouwen) scoorde tegen Maasdijk alle doelpunten (archieffoto: PR Forum Sport).
Spits Eline Hoogteijling (Forum Sport Vrouwen) scoorde tegen Maasdijk alle doelpunten (archieffoto: PR Forum Sport).

Hattrick voor spits Eline Hoogteijling van Forum Sport Vrouwen

Sport 402 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een volledig voetbalprogramma afgelopen weekend, al was het stil rond de velden zonder publiek.

Vrouwen Forum Sport -Maasdijk 3-2

Het elftal van René Jansen bleef ondanks het minieme verschil in de eindstand de ongeslagen koploper zonder puntverlies in de derde klasse. Jansen is vanaf vorig (corona)seizoen) hoofdtrainer. “De aanpassingen die ik heb aangebracht worden door de spelersgroep goed opgepakt en uitgevoerd. Ook in oefen- en bekerduels tegen tweedeklassers.” Jansen vindt dat zijn eigen ploeg Maasdijk in de wedstrijd hield. “We speelden wij niet goed en hadden het duel al veel eerder kunnen en moeten beslissen.” Spits Eline Hoogteijling scoorde 3x. Stadsderby’s tegen RKAVV in de 2e klasse lonken. Jansen: “Kampioenschap en promotie zouden een bekroning zijn ja, maar zover is het nog lang niet. Stapje voor stapje proberen we de spelersgroep bewuster te maken van hun taken per positie en per linie en hun taak als team, zodat zij elkaar ook tijdens de wedstrijd kunnen corrigeren en coachen. Ik ben er erg trots op hoe deze groep zich op dit moment profileert, keihard werkt en keihard traint. De resultaten tot nu toe spreken in dat opzicht voor zich.”

RKAVV - HBS 1-1

Het duel was van zondagmiddag naar zaterdagavond verzet en was live op Facebook te volgen. Uw verslaggever, clubgrensrechter van S.V. Honselersdijk en op weg terug in spelersbus van uitwedstrijd in Hoorn, zag dat de Leidschendammers voor rust beter waren. Ceccucci: “We scoorden ook 2x, maar de 1e werd afgekeurd wegens buitenspel. Ik heb de beelden teruggezien, maar die gaven niet 100% aan dat Justin van Rijswijk, die de van de keeper terugspringende bal binnen schoot, daadwerkelijk buitenspel stond toen Zakaria Amrani de bal op doel schoot.” Even later schoot Amrani wel raak, uit een vrije trap. Na rust zag Ceccucci zijn ploeg aanvankelijk minder goed spelen. “Er ontspon zich eigenlijk een mooi duel voor de neutrale toeschouwer, die er wegens de verscherpte coronamaatregelen niet was, omdat beide ploegen de linies te weinig op elkaar lieten aansluiten. Als trainer zie ik dat mijn ploeg liever anders doen.” HBS scoorde de gelijkmaker en zag ook dat een doelpunt werd afgekeurd. Ceccucci: “Die beelden heb ik nog niet teruggezien. Uit een corner zou de bal de achterlijn al gepasseerd zijn. Een gelijkspel gaf de verhouding uiteindelijk wel goed weer.” HBS blijft 5e met 1 punt voorsprong op de nummer 6 in de zondag Hoofdklasse A RKAVV.

Forum Sport - ZOB 0-0

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel mee kan leven”, zegt hoofdtrainer Dennis den Turk van de eersteklasser. “Het ging gelijk op. Op een paar gevaarlijke vrije trappen na hebben wij geen kansen gecreëerd, maar ook niets weggegeven.” Volgens Den Turk hadden beide ploegen hun huiswerk goed gedaan. “Het spel werd voornamelijk op het middenveld gespeeld. Beide organisaties stonden goed.” De laatste 20 minuten speelde Forum Sport met 10 man. Den Turk: “Mike de Graaf kreeg 2x geel. Het deerde ons gelukkig niet. In de warming up was Enock da Costa er ook al met een blessure af gegaan. Dat laatste man Jacco Scholten tot ‘man of the match’ werd uitgeroepen was volkomen terecht.”

Concordia - Wilhelmus 1-2

Delftenaar Oscar Laguna Burgos is nu voor het 5e seizoen hoofdtrainer van tweedeklasser Wilhelmus, maar kan nou niet zeggen dat het Delftse Concordia in het recente verleden een angstgegner was. “Nee, er is 1x 1-1 in Delft gespeeld, maar alle andere keren wonnen we altijd van Concordia. Deze was ook weer verdiend. Het had alleen wel 1-6 moeten worden.” Cedric Aké voor en Nick Hendrikse na rust waren de doelpuntenmakers. Laguna Burgos: “Wij hebben de laatste 20 minuten 6 opgelegde kansen onbenut gelaten, dus zo’n gek statement is 1-6 niet.” Jeugdkeeper Tom Ebens stond onder de lat. Laguna Burgos legt uit waarom. “Ik vind dat eerste keeper Thomas Dijksman de laatste tijd ongelukkig heeft gekeept en nog niet fit uit zijn blessure is teruggekomen. Hij zou zondag in het 2e elftal hebben gekeept, maar was het niet met mijn beslissing eens. Tot de winterstop zou hij in het 2e gaan keepen om weer fit te worden, maar hij is van de week per direct gestopt. Tom Ebens keept nu zeker tot aan de winterstop in het 1e elftal.”

Taurus - Stompwijk’92 2-3

“Eindelijk onze eerste uitoverwinning!”, zegt hoofdtrainer Patrick Kamperveen van de derdeklasser, die spits Nick Ammerlaan 2x zag scoren, nadat zijn ploeg met 1-0 achter kwam, en dezelfde Ammerlaan ook de assist zag verzorgen bij de 1-3 van Faycal Chaibu. De 2-3 in de 85e minuut was slechts voor de statistieken. Kamperveen zag Stompwijk’92 voor rust niet goed spelen. “We speelden slordig en creëerden weinig kansen. Bij de 1-0 liepen keeper Jesper van Leeuwen en centrale verdediger Sem Sweere elkaar ongelukkig in de weg.” In de rust moest Kamperveen noodgedwongen de geblesseerde Kevin van Bemmelen wisselen. Voor hem kwam Stijn van Rijn, die 2 weken terug nog als invaller thuis tegen koploper Voorschoten’97 met een afstandsschot de 1-1 eindstand vastlegde. “Stijn zette niet lang na rust een rush in en legde de bal knap breed op Nick die de 1-2 binnen kon tikken. Dan ben je een goede en nuttige invaller natuurlijk”, zegt Kamperveen, die Mika Paulissen later in de 2e helft voor de niet geheel fitte Pim van de Arend liet invallen. “Daarvoor maakte Pim zich nog zeer verdienstelijk door hoog druk te zetten, daarbij de bal onderschepte, een tegenstander uitkapte, en de bal bij Nick wist te krijgen, die op zijn beurt de scorende Faycal voor een leeg goal zette. Heerlijk doelpunt!” De laatste speelminuten zat Kamperveen toch nog wel met geknepen billen op de bank. “Die waren spannend ja, maar net als thuis tegen Voorschoten’97 heeft mijn ploeg de 2e helft geknokt en daarbij nu ook het betere spel laten zien. Ik ben een zeer tevreden trainer!”

Vredenburch - SEV 1-2

“We hadden de hele wedstrijd onder controle!”, zegt hoofdtrainer Kenneth Soechit van de vierdeklasser. “En we gaven niks weg maar creëerden ondanks veel aandringen ook weinig. Michael Bolleboom schoot ons van afstand naar 0-1 en even later kopte hij ons uit een voorzet van Valentijn Ebbers naar 0-2.” De 2e helft speelde Vredenburch alles of niets. Soechit: “En ze gaven veel ruimte weg. Op weg naar de 0-3 werden we een aantal keren ten onrechte voor buitenspel afgevlagd.” Een ongelukkig eigen doelpunt van Jeremy Knegtmans bracht de spanning nog even terug. Soechit: “Michiel van der Zwan, Michael Bolleboom en Paul Janssen zorgden voor een stabiel middenveld en met onze solide aanvoerder Wessel van Huizen achterin bleef het gelukkig 1-2. Een mooie teamprestatie!”

Jodan Boys - RKAVV Vrouwen 3-0

De ongeslagen koploper zonder puntverlies Jodan Boys (doelsaldo: 34-0!) uit Gouda moest op eigen veld flink aan de bak tegen het nog altijd flink gehavende RKAVV, dat Melanie Zalm (basisspeler) en Romy van der Helm (invaller) zag terugkeren maar steeds weer anderen moet missen. Tot de eerste tien minuten na rust bleef het 0-0 en hield jeugdspeler Louise Meeuwissen zich opvallend staande op het middenveld. Twee vrije trappen betekenden 2-0. Invaller Babette Schreuders (RKAVV Vrouwen 2) legde haar tegenstander even later zodanig haar wil op dat deze gedwongen werd een overtreding te maken, waarvoor ze ook haar 2e gele kaart kreeg. Een afstandsschot bepaalde de eindstand op 3-0. Hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard: “Het is geen schande om van dit duidelijk voor de 2e klasse te sterke team te verliezen. En als je RKAVV zag spelen is het ook veel sterker dan de 10e plaats waar we nu op staan. Ik ben trots op mijn ploeg!”

Spits Nick Ammerlaan (Stompwijk’92) scoorde tegen Taurus 2x en bereidde het 3e doelpunt voor (archieffoto: AW).
Centrale middenvelder Michael Bolleboom (SEV) scoorde tegen Vredenburch beide doelpunten (archieffoto: AW).

Uit de krant

Uit de krant