Jeremy van Lochem (RKAVV) viel zondag uit en wacht de diagnose over zijn knieblessure af (archieffoto: AW).
Jeremy van Lochem (RKAVV) viel zondag uit en wacht de diagnose over zijn knieblessure af (archieffoto: AW).

Ongeslagen RKAVV verliest spits Jeremy van Lochem en punten

Sport 1.281 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In 2022 behaalde zondag hoofdklasser RKAVV tot nu toe 6 punten uit 4 competitiewedstrijden. Verloren werd er nog niet, maar na de winst op TAC’90 (2-1) en de duels tegen Alcides (1-1) en uit bij Purmersteijn (3-3) speelden de Leidschendammers zondag voor de 3e keer op rij gelijk. Thuis tegen het Rotterdamse VOC werd het 2-2. 

Door Alexander Wagener

Remco Overdevest (1-0) en Khasayer Saeb (2-2) scoorden. Voor eigen kweek jeugdspeler Saeb betekende de gelijkmaker zijn eerste officiële doelpunt in RKAVV 1. Domper was het al na 5 minuten uitvallen van aanvaller Jeremy van Lochem. Hij voetbalde het hele vorige seizoen niet wegens een zware knieblessure. Na een succesvol verlopen operatie aan zijn kruisbanden revalideerde hij lang. Zondag verstapte Van Lochem zich en leek hij zich opnieuw zwaar te blesseren aan diezelfde knie. Het zou een drama voor de 23-jarige aanvaller zijn als deze week mocht blijken dat het opnieuw ernstig is. Hij werd vervangen door Hayden Bergen, die komend seizoen bij zaterdag eersteklasser Forum Sport gaat voetballen. 

De situatie van Van Lochem laat zich enigszins vergelijken met die van verdediger Justin Lopes. Lopes probeert al seizoenen, eerder óók bij andere clubs, terug te komen, maar door een naar het zich laat aanzien chronische hamstringblessure lukt dat maar niet. Tijdens een onderling oefenduel met RKAVV O23 in de winterstop viel hij opnieuw uit en werd hij zo emotioneel dat het duel lange tijd moest worden onderbroken. Van Lochem reageerde zondag net zo. 

Beide clubs eindigden het duel met 10 man. Nico van Mechelen (VOC), die voor rust al geel kreeg wegens het natrappen (!) van Zakaria Amrani, kreeg direct na rust opnieuw geel, maar werd niet meteen van het veld gestuurd. Na een korte onderbreking, waarbij het arbitrale trio zich even in de kleedkamer terugtrok, werd hij alsnog weggestuurd, wat eigenlijk voor rust al had moeten gebeuren. Khasayer Saeb werd na een harde tackle ook uit het veld gestuurd. Na rust (1-2) kwam VOC er niet meer aan te pas en ging RKAVV tevergeefs vol voor de winst.

Een dag na het tumultueus verlopen competitieduel kijkt hoofdtrainer Maurizio Ceccucci terug. Een diagnose over de knie van Jeremy van Lochem is er nog niet. “Jeremy en wij moeten afwachten op verder onderzoek. Een MRI moet uitwijzen of het opnieuw ernstig is of niet. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat hem overkwam. Hij heeft keihard moeten knokken om op dit niveau terug te komen, maar we kunnen er nu niks verder over zeggen.” Dat zijn club nog ongeslagen is in 2022 is natuurlijk leuk, maar Ceccucci ziet zijn ploeg liever winnen natuurlijk. “We schieten niks op met gelijkspelen. Het is frustrerend dat we voetballend gewoon beter zijn maar te gemakkelijk goals weggeven en zelf de kansen niet afmaken.” 


RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci ondervindt veel hinder van een blessuregolf in zijn spelersgroep (archieffoto: AW).

RKAVV staat nu 7e in de zondag hoofdklasse A met 22 punten uit 16 competitiewedstrijden. Het gat met nummer 5 Purmersteijn is 1 punt, maar met nummer 4, het HBS van Bas Steffens (volgend seizoen weer hoofdtrainer van Forum Sport), is 9 punten. En dan heeft Ceccucci ook nog eens te maken met een blessuregolf in zijn spelersgroep. “De spelersgroep is zeker dun. Ayoub Boukhari heeft corona en kan dus in principe snel weer terug zijn, maar nu valt Jeremy van Lochem waarschijnlijk weg. Yani Bouras, Justin van Rijswij, Yair Sidoel, Justin Lopes en Robin Steffens zijn allen nog geblesseerd. En Khasayer Saeb gaat wegens die rode kaart natuurlijk worden geschorst. Ik ben uiteraard niet blij met deze situatie.”

Zondag speelt RKAVV in de provincie Groningen tegen koploper Hoogeveen (34 punten uit 15 wedstrijden). Op 26 september vorig jaar werd in Leidschendam met 3-4 van ze verloren. Ceccucci is optimistisch. “Hoogeveen is natuurlijk een goeie ploeg. En het zal uiteraard een lastig middagje worden. Maar gezien die thuiswedstrijd zie ik mogelijkheden.”

Forum Sport Vrouwen

Omdat het eerste mannenelftal zaterdag niet in actie hoefde te komen speelde het eerste vrouwenelftal haar thuisduel op het hoofdveld. Keepster Lorena Tjoelker (MO13-1) was Pupil van de Week, Frans Smits de wedstrijdomroeper en Ap de Heus de clubfotograaf. Kortom de thuiswedstrijd werd hetzelfde benaderd alsof de zaterdag mannen eersteklasser in actie kwam. De vrouwen derdeklasser won met 5-4 van de nummer 9 in 3E Concordia. Daarmee werd ook de 10e competitiewedstrijd gewonnen. De uitslag doet een ‘close finish’ en dat het niet vanzelf ging vermoeden. 


Ook deze aanval van Forum Sport Vrouwen 1 tegen Concordia eindigde in de handen van de keeper (foto: Ap de Heus).

Hoofdtrainer René Jansen zet de uitslag in perspectief. “Het gaat niet minder vanzelf als je scoreverloop zou kennen. We stonden met 5-2, waarna we nog minimaal 4 100% kansen kregen. Door een dekkingsfout en een dubieuze strafschop werd het in de slotfase nog 5-4. We kregen zelfs nog 4 kansen, waarvan er zeker 2 hadden moeten zitten.” Jansen vindt dat zijn ploeg te makkelijk ging voetballen. “Het tempo ging omlaag en de veldposities worden niet goed meer bezet. Er stonden te veel mensen voor de bal. Niet Concordia maakte het ons moeilijk. Dat deden we zelf. Ik ben er natuurlijk erg content mee dat de punten blijven binnenstromen. En eerlijk is eerlijk, er is niet één wedstrijd onverdiend gewonnen.”

Jansen, die in het verleden onder anderen 2e elftal- en assistent-trainer bij de toenmalige hoofdklasser en het in 2009 opgeheven Voorburgse Tonegido was, roemt zijn spelersgroep en ziet ook dat het voor de vrouwen soms nog wennen is aan prestatief voetbal. “De spelersgroep werkt iedere wedstrijd weer keihard en beloont zichzelf steeds door te winnen. De groep maakt grote stappen. Daar ben ik zeer tevreden over. De vrouwen pakken het goed op, maar het moet en kan nog beter. Als trainer moet je weleens in het belang van het team wisselen. Dat is niet altijd leuk, maar daar ben ik voor en dat wordt ook van mij verwacht. Ik kijk niet alleen naar mijn eigen team maar houd ook oog voor hoe en waar ik het de tegenstander moeilijk kan maken. Met het inzetten van wisselspelers kan ik een wedstrijd soms nog beter naar onze hand zetten.” 

Een gebrek aan wedstrijdritme speelt volgens hem ook mee dat het zaterdag minder ging. “In januari speelden we een oefenduel tegen hoofdklasser RCL, met een paar invalsters van het 2e dat bij RKAVV in de 2e klasse speelt, met 1-1 gelijk. Op 15 februari wonnen we met 1-3 bij FC ’s Gravenzande. En zaterdag was het dus Concordia thuis. Daar zit steeds bijna 1 maand tussen. Zo kom je niet in een flow natuurlijk.” Vandaag (= woensdag 16 maart) haalt Forum Sport Vrouwen 1 in tegen en bij nummer 2 LYRA (22 punten uit 9 wedstrijden) in De Lier.

Overige resultaten

Het 3e klasse duel ODB-Stompwijk’92 werd zondag op verzoek van Stompwijk’92 afgelast wegens corona. 

Het 1e klasse duel Forum Sport-BOL werd zaterdag op verzoek van BOL uit Broek op Langendijk afgelast wegens corona. Tweedeklasser Wilhelmus leed zondag een gevoelige thuisnederlaag tegen het lager geplaatste COAL uit Rotterdam deed slechte zaken in het thuisduel met COAL. Namens de thuisploeg scoorde Mike Veltman (1-1) het enige doelpunt. 

Vierdeklasser SEV leed een uitnederlaag bij de nieuwe koploper Oliveo; 3-1. Namens de uitploeg, die 3e in 4E bleef, scoorde Ariya Farsi (1-1). SEV eindigde het duel met 9 man, omdat de neven Reandrick de Jong en Ludchenttley Paulina in de slotfase wegens zware overtredingen de rode kaart kregen voorgehouden. Hoofdtrainer Kenneth Soechit baalde daarvan. “Ze hadden wat slimmer moeten zijn. Het stond in de 85e minuut nog 1-1.” Vrouwen tweedeklasser RKAVV verloor zaterdag op sportpark Groot Nibbeland nipt bij Zuidland; 1-0. Het elftal van hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard kreeg het ‘typische 0-0 duel’ noodgedwongen weer veel hulp van Vrouwen 2, de MO19-1 en de MO17-1.

Ook deze aanval van Forum Sport Vrouwen 1 tegen Concordia eindigde in de handen van de keeper (foto: Ap de Heus).
RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci ondervindt veel hinder van een blessuregolf in zijn spelersgroep (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant