Spannende rit tijdens een vorige editie van de Stompwijkse kortebaan (foto: www.kortebaandraverijen.nl).
Spannende rit tijdens een vorige editie van de Stompwijkse kortebaan (foto: www.kortebaandraverijen.nl). Dick Janssen

Kortebaan Stompwijk komende zondag in de herkansing

Sport 43 keer gelezen

Stompwijk - Na twee gemiste edities vanwege corona kon in Stompwijk de enige kortebaan op gras maandag 18 juli niet doorgaan. De temperaturen liepen op tot boven de 30 graden waardoor het nationale hitteplan van kracht was. 

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zette de NDR in overleg met de Harddraverijvereniging Nooit Gedacht uiteindelijk een streep door het evenement. Het bestuur van Nooit Gedacht liet het hier echter niet bij zitten en al snel werd er een nieuwe datum gevonden om de kortebaan in Stompwijk alsnog door te laten gaan en wel op zondagmiddag 21 augustus.

De Stompwijkse kortebaan mag zich verheugen op een warme belangstelling bij trainers, eigenaren en pikeurs. De editie is vergelijkbaar met die op de traditionele datum. Omdat er geen kermis en andere evenementen zijn, is er echter geen tribune. Uiteraard is er volop plaats voor het publiek langs beide zijden van de baan. Vanaf een klapstoeltje langs de waterkant blijft de baan van start tot finish goed zichtbaar.

De toegang tot de kortebaan loopt voor deze editie via het terrein van Stompwijk ’92. De gebruikelijk toegang via de familie Spruyt is afgesloten. Parkeren kan op het parkeerterrein van het sportcomplex. Ook zal er gebruik gemaakt kunnen worden van de parkeerterreinen van aangrenzende bedrijven. Verkeersregelaars worden ingezet om dit in goede banen te leiden. Toch is het verzoek om zo mogelijk op de fiets te komen. Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van het sportcomplex. Ook wordt in de nabijheid een extra fietsenstalling gecreëerd.

De toegangsprijs bedraagt €5. Een programma kost €1. De voorbeschouwing van de gebroeders Hilgersom (kortebaandraverijen.nl) wordt als bijlage bij het programma toegevoegd zodat je beslagen ten ijs komt wanneer je een gokje waagt. Je hoeft overigens niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Stompwijk. Je kunt weddenschappen ook online plaatsen via Zeturf. Het aanmaken van een account is niet ingewikkeld maar vraagt een paar stappen die je van tevoren het beste thuis alvast kunt doorlopen. 

Rond de baan wordt gezorgd voor een aantal voorzieningen. Zo zullen er sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, is er een bescheiden feesttent en is er een gelegenheid om de inwendige mens te versterken bij een snackkraam. Aan beide zijden van de baan is het mogelijk een drankje te scoren. Het zelf meenemen van drank is niet toegestaan.

Het bestuur van Nooit Gedacht hoopt op deze manier toch nog een Stompwijk waardige kortebaan te kunnen organiseren.

Uit de krant

Uit de krant