De Fonteinkerk aan de Foneijnenburglaan in Voorburg.
De Fonteinkerk aan de Foneijnenburglaan in Voorburg.

Fonteinkerk wordt mogelijk Iraans centrum

Actueel 279 keer gelezen

Voorburg - Tijdens een dienst in de Koningkerk heeft de Algemene Kerkenraad bekend gemaakt dat er een principeovereenstemming is bereikt met een gegadigde koper voor de Fonteinkerk.

Op grond van deze principe-overeenstemming heeft de Algemene Kerkenraad in zijn vergadering van 15 januari een voorgenomen besluit tot verkoop van de Fonteinkerk genomen. De intentie is de Fonteinkerk te verkopen aan projectontwikkelaar Reurbanizers. Deze ontwikkelaar specialiseert zich in de herontwikkeling van vastgoed met een maatschappelijke bestemming, bij voorkeur en indien mogelijk naar nieuw gebruik binnen die bestemming.

Iraans centrum
Reurbanizers is bereid een goede prijs te betalen, en de wijkkerkenraad van De Open Hof heeft steeds aangegeven een maatschappelijke bestemming voor het gebouw op prijs te stellen. De inpassing van de bestemming binnen de voorwaarden van het bestemmingsplan behoort (overigens) geheel tot de verantwoordelijkheid van de koper. Reurbanizers heeft op dit moment over de Fonteinkerk in principe een overeenstemming met de ambassade van Iran over de vestiging van een gemeenschapscentrum voor Iraanse ex-pats in Nederland, alsmede een helpdesk voor Iraanse HBO/WO studenten.

Informatiebijeenkomst
De Algemene Kerkenraad wil weten hoe de leden van de Protestantse Gemeente Voorburg (PGV) over een en ander denken heeft leden van de PGV daarom uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst die bedoeld is om de gemeente te informeren en haar te horen over deze verkoop. Deze gemeenteavond zal plaatsvinden op woensdagavond 11 maart om 20.00 uur in de kerkzaal van de Koningkerk. De AK is voornemens, gehoord de gemeente, op 19 maart een definitief besluit te nemen. Op deze avond zal ook de vervolgprocedure worden toegelicht.Gemeenteleden die de gemeenteavond willen bijwonen dienen zich te melden bij de secretaris van de Algemene Kerkenraad via het e-mailadres secretaris@protestantsegemeentevoorburg.nl, of per post via het adres van het kerkelijk bureau: secretaris AK, Bruijnings Ingenhoeslaan 2, 2273KR Voorburg.

Vragen
Niet iedereen lijkt bij voorbaat blij met de nieuwe bestemming van de Fonteinkerk. "Deze plannen met de Fonteinkerk zijn bij omwonenden niet of nauwelijks bekend", aldus een reactie die binnenkwam bij de redactie. "Wat moet worden verstaan onder 'gemeenschapscentrum' roept vele vragen op alsmede wat een en ander inhoudt voor de omgeving, buurtbewoners, naastliggende basisschool, parkeerplaatsen etc.", schrijft de buurtbewoner aan Het Krantje. De informatiebijeenkomst van volgende week moet dus kennelijk wel enige helderheid verschaffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant