GroenLinks wethouder Floor Kist heeft geen parkeerplaats nodig bij het Raadhuis in Leidschendam. Hij gaat elke dag op de fiets naar zijn werk (foto: Inge Koot).
GroenLinks wethouder Floor Kist heeft geen parkeerplaats nodig bij het Raadhuis in Leidschendam. Hij gaat elke dag op de fiets naar zijn werk (foto: Inge Koot).

GroenLinks-wethouder Floor Kist stelt zich voor

Actueel 369 keer gelezen

"Het was een complete verrassing dat wij aan mochten schuiven bij de collegeonderhandelingen", vertelt de op 9 februari geïnstalleerde GroenLinks wethouder Floor Kist. "Bij het opstellen van de kandidatenlijst in november 2013 heb ik wel gekscherend gezegd dat ik mij beschikbaar wilde stellen als wethouder mocht het ooit zover komen." En nu is het dan zover. Floor Kist houdt woord en gaat voortvarend aan de slag.

Door Inge Koot

De fractie van Gemeentebelangen (GBLV) heeft eind vorig jaar het vertrouwen opgezegd in de VVD, omdat wethouders van die partij jaren verantwoordelijk zijn geweest voor het financiële debacle rond de bouw van huizen in de Duivenvoordecorridor. Gemeentebelangen heeft met D66 een nieuw college gevormd waarin de liberalen zijn vervangen door de PvdA en GroenLinks. Voor GroenLinks betekent dit een mijlpaal in de geschiedenis van deze partij. Nog niet eerder namen zij plaats in het college van Leidschendam-Voorburg.

Op één lijn
De eerste weken als wethouder hebben Floor Kist aangenaam verrast. "Wat betreft de inhoud van het collegeprogramma en de stijl van besturen zitten wij als college op een lijn. We proberen er allemaal zo open mogelijk in te staan en dat gaat ons prima af." Kist heeft jarenlange ervaring als bestuursadviseur in de publieke sector. Hij werkte deels voor zichzelf en deels als adviseur binnen verschillende organisaties. Voor hem best een groot risico om dit allemaal vaarwel te zeggen en zijn tijd in te zetten voor het wethouderschap.

Lees het volledige interview in Het Krantje van deze week!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant