(archieffoto).
(archieffoto).

Dames Schipluiden knikkeren EHC uit de beker

Sport 131 keer gelezen

Leidschendam/Schipluiden - Na een extra lange warming-up, omdat de scheidsrechter iets verlaat was, kon worden begonnen aan de kwartfinale in en tegen HV Schipluiden.

Hoewel Schipluiden diverse klassen hoger speelt dan EHC, werd er met volle moed aan de wedstrijd begonnen. Helaas bleek dat niet echt reëel.

De hoofdklassers uit Schipluiden bliezen de jongen meiden uit Leidschendam-Voorburg binnen het kwartier omver met hele harde afstandsschoten en diverse penalty's. Er stond na een kwartier al 13-2 op het scorebord. Gelukkig wist EHC zich enigszins te herpakken en verdedigend te stabiliseren. Daardoor kon er een nettere ruststand worden genoteerd van 15-9 in het nadeel van EHC.

Ook de tweede helft bleef Schipluiden sterk. Met name de opbouwsters waren zeer ervaren en moeilijk te stoppen. De eindstand van 26-14 was dan ook een feit. Helaas dus geen halve finale voor de Alma-cup. Volgend jaar weer proberen..

Gelukkig is de zaalcompetitie nog niet gespeeld en staan de meiden hier op een eerste plek: nog drie finalewedstrijden te gaan die allemaal moeten worden gewonnen, omdat de nummer 2 met 1 punt achterstand in hun nek hijgt.

Zaterdag de eerste competitiefinale thuis in De Fluit tegen Velo, die eerder in de competitie uit werd verloren; start 19.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant