Nieuw festival in parken gemeente

Actueel 119 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg 0 In het weekend van 30 en 31 mei organiseert stichting Leidschendam-Voorburg in Beweging de eerste editie van het nieuwe evenement 'A Walk in the Park'. Dit culturele festival duurt 2 dagen en vindt plaats in drie parken binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. In deze parken is dit weekend ruim aandacht voor sport, theater, kunst en muziek.

Jong en oud kunnen komen bewegen in het Sportpark, nabij Leidsenhage in het Zijdepark. Hier vinden diverse leuke sportactiviteiten plaats, zoals bijvoorbeeld spinnen op live muziek bij de Westvliet Swing & Spin-marathon, seniorspinning, boodschappen, een fitcontest voor de jeugd met leuke onderdelen als Suppen en Slip&Slide en een health market.

In het park bij Brasserie de Koepel in Voorburg verrijst het Theater & Kunstpark met exposities van lokale kunstenaars, beroemde schilderwerken op canvas, kunsttaxateurs en tentjes met diverse kleinkunstvoorstellingen. Jongeren kunnen hier via workshops schilderen, manga tekenen en acteren kennis maken met kunst en theater. Park Vreugd en Rust in Voorburg verandert in het Culinair Muziekpark met op zaterdag het Local Heroes-festival.

Hier treden verschillende lokale muzikanten op, in alle leeftijden. Op zondagochtend 31 mei is er een meezingbrunch voor de ouderen van Leidschendam-Voorburg in samenwerking met stichting WOeJ. In de middag is er, in samenwerking met Stichting Koepelconcerten, een nieuwe editie van het WVK Koepelconcert, waaraan meegewerkt wordt door regionaal en nationaal bekende artiesten.

De horeca in dit park is in handen van lokale restaurants als Brasserie NL, Brasserie de Koepel, Villa La Ruche en Restaurant Bernard. Meer informatie op www.awalkinthepark.nl, of www.stichting-lvib.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant