Er werd een rapworkshop gehouden door niemand minder dan de bekende Rotterdamse rapper Feis in samenwerking met McFaMusic (foto: Rolf van Koppen).
Er werd een rapworkshop gehouden door niemand minder dan de bekende Rotterdamse rapper Feis in samenwerking met McFaMusic (foto: Rolf van Koppen).

Nieuw jongerencentrum heet D4

Actueel 132 keer gelezen

Leidschendam - De feestelijke opening van het jongerencentrum aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam werd vorige week woensdag druk bezocht. Tijdens de opening kon iedereen, jong en oud, de sfeer proeven van de nieuwe accommodatie, konden kinderen meedoen aan diverse activiteiten en was er tijd om onder het genot van een hapje en drankje ideeën uit te wisselen.

Het jongerencentrum werd officieel geopend door wethouder Rozenberg: "De gemeente vindt het belangrijk om te investeren in de toekomst, de jongeren. Daarom hebben we er voor gezorgd dat dit jongerencentrum er kon komen. Nu is er ruimte voor jongeren om elkaar te ontmoeten, te sporten, activiteiten te organiseren.

Allemaal dingen die aansluiten bij wat wij willen bereiken met het jongerenwerk, namelijk dat jongeren zelf met initiatieven komen, hun ondernemerschap en talenten ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat jongeren ook weten dat als ze vragen hebben of ergens mee zitten, ze ook daarvoor bij jongerenwerkers terecht kunnen."

Rapworkshop
Na de officiële opening was er zowel binnen als buiten de accommodatie iets te doen voor zowel jong als oud. Buurtvaders, moeders en kinderen uit de buurt namen actief deel aan de bootcamp en kinderen pimpten de lockers van LV Boxing tijdens de graffiti-workshop. Bovendien werd er actief meegedaan aan de basketbal- en voetbalactiviteiten die werden begeleid door een grote groep jongeren die vol enthousiasme hun rol als vrijwilliger uitvoerden.

Binnen vond er een rapworkshop plaats door niemand minder dan Feis en McFaMusic. Trots deelden de jongeren raps met elkaar en de jongerenwerkers. Zelfs de kleinsten rapten mee. Daarnaast trokken diverse demonstraties en boksclinic van LV Boxing veel kijkers.

Ook was er de mogelijkheid om stemmen uit te brengen voor de naam van de accommodatie. Er kwamen veel stemmen binnen, zoals De Dam, De Dobbe, D4 en The Hill. Uiteindelijk is er voor gekozen om het jongerencentrum de naam D4 te geven.

Trajectbegeleiding
De organisatie kijkt terug op een geslaagde opening. "Het team heeft zin in de activiteiten die door, met en voor jongeren en wijkbewoners in deze accommodatie gaan plaatsvinden", aldus Danique Theelen van SenW. "Bij deze activiteiten wordt bovendien aandacht besteed aan individuele trajectbegeleiding en coaching van onder andere vroegtijdige schoolverlaters."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant