Oranjefeest rond de sluis in Leidschendam. Nog niet bekend is wat daar wel gewoon doorgaat (archieffoto).
Oranjefeest rond de sluis in Leidschendam. Nog niet bekend is wat daar wel gewoon doorgaat (archieffoto).

Oranjefeest Wilhelmina naar terrein GGZ

Actueel 122 keer gelezen

Leidschendam - De Oranjevereniging Wilhelmina organiseert op Koningsdag, in samenwerking met GGZ Haagstreek, een uitgebreid festiviteitenprogramma op het terrein van de GGZ aan de Veursestraatweg 185 (Van Ruytenburghlaan 6) in Leidschendam.

Oranjevereniging Wilhelmina Leidschendam besloot eind vorig jaar om, na 108 jaar, geen Oranjefeesten meer in het oude centrum van Leidschendam te organiseren. De vereniging verwachtte niet over voldoende financiële middelen te kunnen beschikken om een leuk en aanvaardbaar programma voor jong en oud te realiseren. Ook zou er vanuit het gemeentebestuur weinig belangstelling zijn voor de activiteiten. Wilhelmina organiseert echter nog wel het een en ander bij de ouderencentra en andere instellingen en het Koningsfeest bij - en in samenwerking met – GGZ Haagstreek.

Muren verlagen
Vorig jaar werd door de GGD voor het eerst een Koningsfeest georganiseerd, in samenwerking met Oranjevereniging Wilhelmina. Vanwege het succes zal het dit jaar opnieuw georganiseerd worden. Nu met nog meer leuke (en veelal gratis) attracties, "Wij zijn een non-profit organisatie en het doel van het bij ons georganiseerde Koningsfeest is, het verlagen van 'de muren' van de instelling binnen de maatschappij", vertelt activiteitenbegeleidster Wil van der Plas. "Mensen met een beperking horen erbij en wij willen laten zien dat wij samen met onze cliënten een geweldig feest kunnen neerzetten voor iedereen. Wij willen daarmee korte metten maken met mogelijke vooroordelen die men uit onwetendheid zou kunnen hebben ten aanzien van mensen met een psychiatrische beperking."

Programma
Er is bij de GGZ een middagvullend muziekprogramma met een Shantykoor, de Showband '75 en de huisband Reality. Tevens is er een dj met zijn drive-in show, die gezellige muziek speelt. Voor kinderen zijn er diverse gratis attracties, zoals een springkussen, een fotodecor en het meerijden met paardenkoetsjes op het terrein van 14.00 tot 15.00 uur. Verder is er touwtje trekken, blikken werpen en een grabbelton voorhanden. Uiteraard ontbreekt de rommelmarkt niet, alsmede een tweedehands kledingmarkt voor spotprijsjes en een vrijmarkt waar je van alles kunt verkopen. De schapen van de dierenweide worden geschoren tussen 13.30 en 15.00 uur. De inwendige mens wordt verzorgd met diverse broodjes, drankjes en lekkernijen (suikerspin).

Nog niet bekend is welke activiteiten op Koningsdag wel gewoon plaatsvinden in de oude centra van Leidschendam en Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant