De meiden van groep 8 van R.K. basisschool De Dijsselbloem wonnen het toernooi.
De meiden van groep 8 van R.K. basisschool De Dijsselbloem wonnen het toernooi.

Meiden Dijsselbloem winnen schoolvoetbal

Sport 224 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Woensdag 15 april 2015 werd het schoolvoetbal toernooi voor groep 8 meiden gehouden op het terrein van RKAVV te Leidschendam.

De meiden van groep 8 van R.K. basisschool De Dijsselbloem heeft dit toernooi met een prachtige overwinning op de meiden van groep 8 van basisschool De Wegwijzer gewonnen. Ondanks dat de meiden van De Wegwijzer een eerdere wedstrijd tegen De Dijsselbloem hadden gewonnen met 1-0, bleken de meiden van De Dijsselbloem in een zinderende finale toch sterker en won de Dijsselbloem met 2-1.

Voor De Dijsselbloem werd de halve finale nog eens extra spannend doordat zij gelijk speelden tegen basisschool Maria Bernadette en deze wedstrijd door het nemen van strafschoppen moest worden beslist. Door onder andere uitstekend keeperswerk van de keepster van De Dijsselbloem (ook Forum MD1) konden zij door naar de finale. Hierdoor kunnen beide teams, De Dijsselbloem nr. 1 en De Wegwijzer nr. 2, meedoen met de regionale finale op het terrein van Forum Sport Voorburg.

Forum Sport was goed vertegenwoordigd met ongeveer 15 meiden, verdeeld over de diverse basisscholen. Het zal ondanks de 'thuiswedstrijd' een spannend toernooi worden bij Forum Sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant