Afbeelding

Overal terrassen mogelijk

Actueel 226 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het college van burgemeester en wethouders stimuleert ondernemerschap. Een mooi voorbeeld daarvan is de 'Pilot verlichte regels winkelgebieden', waarbij de gemeente samen met ondernemers en andere stakeholders in Oud Voorburg kijkt hoe met het anders toepassen, wijzigen of schrappen van knellende regels ondernemen makkelijker gemaakt kan worden.

Wat ook aantrekkelijk kan zijn voor ondernemers en hun klanten, is de mogelijkheid om een terras voor hun winkel te zetten. Terrassen kunnen de stad Leidschendam-Voorburg aantrekkelijker en levendiger maken. Daarom heeft het college, na een traject waarbij inwoners en ondernemers om hun mening en wensen is gevraagd, nieuwe concept Beleidsregels terrassen Leidschendam-Voorburg opgesteld.

Het college heeft deze op 28 april 2015 vastgesteld. Met deze beleidsregels zijn meer terrassen toegestaan dan nu het geval is. Zo kunnen winkeliers in de hele gemeente een terras voor hun winkel zetten. De nieuwe beleidsregels komen in plaats van de Beleidsnota Terrassen 2009. De beleidsregels gaan niet over de openbare orde, zoals geluid of gedrag van bezoekers op het terras of de sluitingstijden van de terrassen.

Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening. De concept beleidsregels liggen tot en met 28 mei 2015 voor inspraak ter inzage bij het Servicecentrum in Leidschendam en bij Werkplein Corbulo in Voorburg. Ook staan de beleidsregels hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant