(archieffoto).
(archieffoto).

Tram 2 door naar Leidschendam-Noord

Actueel 170 keer gelezen

Leidschendam - Volgens het Vervoerplan 2016 van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wordt vanaf de nieuwe dienstregeling per december 2015 een nieuw model tram , de Avenio, tijdelijk ingezet op lijn 2. Deze tramlijn heeft samen met tram 19 het eindpunt bij ziekenhuis MCH Antoniushove in Leidschendam.

Dit keerpunt voor trams bij Antoniushove biedt in de praktijk slechts ruimte aan twee wachtende trams. Vaak blokkeren trams het kruispunt; dat levert nu vooral voor fietsers gevaarlijke situaties op. Zodra de bouwwerkzaamheden rond het ziekenhuis eind dit jaar zijn afgerond, moeten auto´s en ambulances via dat kruispunt de nieuwe parkeergarage en de spoedeisende hulp ongehinderd kunnen bereiken.

Een goede doorstroming van de trams is van levensbelang. Het College vraagt de Metropoolregio en de HTM daarvoor te zorgen. Als oplossing ziet het college van B&W liever dat tram 2, of eventueel tram 19, door rijdt tot het eindpunt van tram 6 in Leidschendam Noord. Dit heeft als bijkomend voordeel dat ouderen en mensen die minder goed ter been zijn, ook gebruik kunnen maken van trams met een gelijkvloerse instap.

De gemeente wil samen met MCH Antoniushove op korte termijn concrete afspraken met MRDH en HTM over het oplossen van het bestaande knelpunt bij het ziekenhuis en de inzet van de nieuwe tramstellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant