RKAVV vierde zondag feest op een druilerig sportpark Kastelenring (foto: Alexander Wagener).
RKAVV vierde zondag feest op een druilerig sportpark Kastelenring (foto: Alexander Wagener).

'FC Leidschendam' is kampioen!

Sport 198 keer gelezen

Leidschendam - Met nog één competitieronde te gaan zijn de Leidschendamse voetbalclubs SEV en RKAVV afgelopen weekend kampioen geworden.

Door een 2-1 thuiszege op het Leidse Roodenburg werd SEV zaterdag kampioen van de derde klasse A. Een dag later op hetzelfde veld werd RKAVV dat door een 2-0 zege op het Rotterdamse XerxesDZB in de zondag eerste klasse B óók. Nooit eerder in de geschiedenis werden beide Kastelenringbewoners in één seizoen en óók nog eens in hetzelfde speelweekend kampioen.

SEV werd 23 jaar geleden voor het laatst kampioen. Onder leiding van toenmalig trainer Wim de Kruijff werd SEV in het seizoen 1991-1992 kampioen van de zaterdag vierde klasse na een zinderende nacompetitie met S.V. Honselersdijk, Loosduinen en Voorschoten, die allen in de eindranglijst volgens de oude telling op 27 punten waren geëindigd.

In dat seizoen werd de huidige SEV-trainer Frank Dobbe (54) nog als speler kampioen van de zondag eerste klasse B met het toenmalige Tonegido en was RKAVV-trainer Bas Steffens (44) nog profvoetballer bij FC Den Haag. Drie jaar geleden promoveerde SEV, ook onder Dobbe, weliswaar ook naar de tweede klasse, maar dat gebeurde destijds via de nacompetitie. Na één jaar degradeerde het toen weer naar de derde klasse.

RKAVV degradeerde vorig seizoen naar de eerste klasse, van waaruit het nu dus als kampioen meteen weer naar de zondag hoofdklasse promoveert. Vier jaar geleden in het seizoen 2010-2011 werd RKAVV, net als nu onder Steffens, voor het laatst kampioen.

Destijds werd de kampioenswedstrijd bij stadgenoot Wilhelmus nipt met 2-3 in het voordeel van de Leidschendammers beslist. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie komend weekend kunnen de Voorburgers zondag (14:00 uur, sportpark Westvliet aan de Groene Zoom in Den Haag) bij thuiswinst op het Haagse VUC en puntverlies van medekoploper TAC'90 kampioen van de zondag tweede klasse C worden. Het financieel noodlijdende Wilhelmus, dat in haar voortbestaan wordt bedreigd, kan wel iets positiefs gebruiken.

Voor twee gezonde verenigingen op De Kastelenring, die al verenigd zijn in een sportparkbeheerstichting, is een 'FC Leidschendam' geen noodzaak. RKAVV echter hint al enige tijd in die richting. SEV-voorzitter Rob de Ruijter tot afgelopen weekend niet. "Er is geen enkele reden, maar binnenkort praten we informeel wel met elkaar hierover."

SEV vierde zaterdag feest op een zonnig sportpark Kastelenring (foto: PR SEV/Sandra Vernes).
De trainers van ´FC Leidschendam´ Bas Steffens (RKAVV) en Frank Dobbe (SEV) feliciteerden elkaar zondag met de behaalde kampioenschappen (foto: Alexander Wagener).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant