Bas Steffens en Remco van Wingerden in nieuw clubshirt met WIJZIJNRKAVV.NL (foto's : Alexander Wagener).
Bas Steffens en Remco van Wingerden in nieuw clubshirt met WIJZIJNRKAVV.NL (foto's : Alexander Wagener).

RKAVV presenteert nieuwe spelers & hoofdsponsor

Sport 442 keer gelezen

Leidschendam - Traditioneel aan het einde van het voetbalseizoen presenteerde de kersverse Leidschendamse zondag hoofdklasser RKAVV vorige week dinsdag haar nieuwe selectiespelersgroep. Ook werd de naam van de nieuwe hoofdsponsor onthuld.

Door Alexander Wagener

Komend seizoen zijn Atis Caglar (ex-prof in Turkije), Jaimy de Groot (Scheveningen), Sergen Gunes (BMT), Brando Richardson (DSO), Dave Hooijmans (KSD Marine) en Richard Versteden (SJC) nieuw in de spelersgroep van hoofdtrainer Bas Steffens. De Groot en Hooijmans speelden in de jeugd ook al bij RKAVV, voordat zij naar andere clubs gingen. Uit de jeugd komen keeper Bennie Steffens, Derk Schreiner, Chris de Krom en Hima Elosmani over.

Op het laatste moment werd Remco van Wingerden (21) aan de spelersgroep toegevoegd. "Ik heb twee jaar bij Jong FC Utrecht gespeeld, waar ik het eerste seizoen geblesseerd raakte en het tweede jaar verder revalideerde en nog gespeeld heb, maar ik kwam niet in aanmerking voor contractverlenging. Daarvoor heb ik in de jeugd bij Feyenoord (8 jaar), ADO Den Haag en DHC gespeeld." Via via belandde hij bij RKAVV. "Ik had me op het laatste moment bij Scheveningen aangemeld, maar daar hadden ze geen ruimte meer in de spelersgroep. De technische man daar Ron Cramer bracht me in contact met Bas Steffens en Rob van Pruijssen met wie ik goede gesprekken heb gehad. Vandaar dat ik nu hier ben." Van Wingerden is een linksbenige speler die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan.

Alleen Steven Sanchez Angulo (topklasser Katwijk) vertrok. Lange tijd zag het er naar uit dat spits Rowendy Schoop (ex-Ajax) naar een andere club zou gaan, maar uiteindelijk bleef overschrijving uit. RKAVV gaat nog met Schoop in gesprek over een eventuele terugkeer in de selectiespelersgroep. Voor Schoop was namelijk Richard Versteden al vastgelegd. Of het van een doorstart van Schoop bij RKAVV komt is dan ook nog niet bekend. Nieuw in de technische staf is keeperstrainer Ben Mertens. Hoofdtrainer Bas Steffens is blij met deze spelersgroep. "Ons wacht een pittige competitie in de hoofdklasse. De doelstelling is zo hoog mogelijk te komen. Met deze spelersgroep durf ik dat wel te zeggen, al zul je mij niet horen zeggen welke plaats ik daarbij in gedachten heb, want andere clubs hebben zich ook versterkt natuurlijk." Dat hij zijn spelers nu al bij elkaar wilde hebben vindt Steffens logisch. "Het komt misschien schoolmeesterachtig over, maar ik vind het belangrijk afspraken te maken en toe te lichten. Spelers gaan nu en bij de eerste training op de weegschaal om te bezien hoe hun conditie is. We geven ze ook een programma mee om in conditie te blijven. We gaan hoofdklasse spelen. Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee."

Nieuwe Hoofdsponsor
Ook presenteerde RKAVV de nieuwe hoofdsponsor. Voorzitter Marcel Gräffner van de sponsorcommissie. "Lange tijd zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat als hoofdsponsor op ons clubtenue wilde prijken, maar daar slaagden we maar niet in. Nog maar vrij kort geleden zijn we na een brainstorm op andere gedachten gekomen. Om onze betrokkenheid bij de locale samenleving nog verder vorm te geven zijn we met WIJZIJNRKAVV.NL een nieuwe weg ingeslagen. Electronicagroothandel Electro Engros, Fagus Projectontwikkeling & Advies, culinair groothandelsbedrijf Van der Burg + Bol en adviesbureau iQ Bouwkostenadvies hebben zich al aangemeld." Het is de bedoeling dat zich zo veel mogelijk bedrijven tegen gedifferentieerde tarieven bij WijzijnRKAVV.nl aanmelden. Uiteraard gaat een substantieel bedrag naar de club, maar ook wordt een deel aan maatschappelijke activiteiten besteed. Gräffner: "In een tijd dat alle subsidies en dergelijke minder worden vinden wij dat we als club onze bijdrage moeten leveren. Noem het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij hebben liever veel sponsors voor minder geld dan een hoofdsponsor voor veel geld. Iedereen telt mee."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant