Er waren volop activiteiten rondom de vernieuwde Freddy
Er waren volop activiteiten rondom de vernieuwde Freddy

Vernieuwde Freddy's Hoeve heropend door wethouder

Actueel 269 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder drs. Floor Kist, opende op vrijdag 26 juni officieel het vernieuwde clubhuis Freddy's Hoeve van Scouting Satoko Kitahara aan de Van Ruysdaellaan 97 in Leidschendam. In een hooiberg(je) zochten de kinderen naar de sleutel en het meisje dat de sleutel vond, mocht samen met de wethouder het clubhuis openen.

Scouting Satoko Kitahara heeft de boerderij van de gemeente gekocht en is een samenwerking aangegaan met Vlietkinderen. Zo gebruiken kinderen van Vlietkinderen de boerderij op werkdagen en kan Scouting in de avonduren en weekenden genieten van dit monumentale pand. De opening stond geheel in het thema Boerderij. De kinderen konden springen op een luchtkussen, zelf limonade tappen bij een limonadekoe, een klompenestafette houden of meedoen met hoefijzer werpen.

Tenslotte kregen ze allemaal poffertjes en een lekker ijsje. Afgelopen jaar is er heel veel werk verzet aan de boerderij waarin Scouting Satoko Kitahara gevestigd is, door zowel aannemers als eigen vrijwilligers. Door het aanpakken van achterstallig onderhoud en het geschikt maken van de boerderij voor naschoolse opvang, voldoet het clubhuis nu aan alle eisen van de huidige tijd. Scouting Satoko Kitahara is een meisjesgroep in de gemeente Leidschendam-Voorburg met 100 leden. Meer informatie op www.satokokitahara.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant